Brasil utslått av USA

Los Angeles (NTB-Reuters): USA tok en historisk seier over Brasil tirsdag. Med 1-0 gikk hjemmelaget videre til finalen i Concacaf Gold Cup og slo de regjerende verdensmestrene for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammen med matchvinner Preki Radosavijevic var det Leicester-keeper Kasey Keller som spilte hovedrollen. Brasil dominerte så mye før pause at de burde scoret seks ganger, men Keller var glimrende mellom stengene. Til og med den brasilianske superspissen Romario bøyde seg i støvet og gratulerte keeperen med innsatsen.

Historisk mål

I stedet var det en serbiskfødt spiss, bare kjent som Preki, som brøt nullen. Reserven mottok ballen drøyt 20 meter fra Brasils mål, vendte bort Flavio og satte ballen i nettaket. Da var det spilt 65 minutter.

  Ikke bare var det USAs første seier over Brasil noen sinne. Prekis scoring var USAs første mot gigantene fra Sør-Amerika på 68 år. Lagene har møttes åtte ganger siden 1930.

Romario misset

Brasil har slitt voldsomt med effektiviteten i Concacaf Gold Cup. Romario alene hadde sjanser nok til å avgjøre kampen, men til slutt var det amerikanerne som kunne juble. Trener Steve Sampson sammenlignet resultatet med seirene over Colombia i VM i 1994 og over Argentina i Copa America året etter.

 Brasil har ikke tapt siden 2-4 mot Norge på Ullevaal 31. mai i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer