Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil vant åpningkampen - som vanlig

Men sambafotballen lot vente på seg.

(Dagbladet.no): Brasil-Kroatia 1-0. I dag kom øyeblikket de fleste fotballfans har ventet på i fire år - Brasil var tilbake på banen i et verdensmesterskap i fotball.


Hysteriet har som vanlig vært enormt på forhånd, men da sambafotballen endelig ble sluppet løs i Tyskland, tok søramerikanere det piano fra start.

Skremmeskudd

Første skremmeskudd kom da Roberto Carlos klemte knallhardt til fra 30 meter i det 14. minutt. Keeper Stipe Pletikosa klarte ikke annet enn å slå til corner.


I de påfølgende minuttene fulgte Ronaldinho og Ronaldo opp med nye forsmaker på hva som skulle komme.

Men før det virkelige startskuddet for Brasil i dette VM var et faktum, viste Kroatia ved flere anledninger at de er i stand til å skape trøbbel for hvem som helst.

Særlig Dado Prso var aktiv på venstrekanten, og innleggene hans kunne fort ha resultert i baklengs for Brasil.


Kaka-kanon
 

FEIRING: Kaka har scoret, og får gratulasjoner av blant andre Ronaldinho (t.v.) ute ved hjørneflagget. Foto: SCANPIX
FEIRING: Kaka har scoret, og får gratulasjoner av blant andre Ronaldinho (t.v.) ute ved hjørneflagget. Foto: SCANPIX Vis mer

Da omgangen var i ferd med å ebbe ut med 0-0, slo Kaka til. Etter et innspill fra høyrekanten, klemte han til og traff klokkereint.


Ballen suste opp i det venstre krysset fra om lag 20 meters hold.

- Personlig fikk jeg en flott start på mesterskapet. Jeg scoret et mål og tok del i oppbyggingen av spillet, sa Kaka til nyhetsbyrået Associated Press (AP) etter kampen.

Målet ga Kroatia et dårlig utgangspunkt for de siste 45 minuttene. Men før kampstart fortalte landslagsledelsen hvordan de hadde tenkt å stoppe Brasil. Fem minutter ut i andre omgang viste de at de vet å omsette ord i handling:

Da løp Dado Prso seg gjennom Brasils forsvar, før han skjøt hardt mot det nærmeste nedre hjørnet. Keeper Dida fikk avverget, men det var på hengende håret.


Krotia-press

I perioden som fulgte var VM-favorittene i ordentlig trøbbel. Ved gjentatte anledninger fikk Kroatia skyte fra god posisjon, men de fleste forsøkene endte rett på Dida.

- Andre omgang var særlig vanskelig, for vi hadde trøbbel med organiseringen. Det gjorde seg særlig utslag på venstresiden, innrømte Kaka overfor AP.

Brasil vant åpningkampen - som vanlig

På motsatt side skjedde mye av det samme, da særlig representert ved Ronaldinho og Ronaldo. Heller ikke de klarte å utnytte de flatene av målet hvor keeperen ikke sto.


Men det, og det faktum at artisteriet lot vente på seg, spiller nok mindre rolle når Brasil kan konstatere nok en seier i en VM-åpningskamp.

En sånn kamp har ikke sambalaget tapt siden 1982.

Si din mening:

•Hva synes du om Brasil?

SKUFFET: Ronaldo var elendig og ble byttet ut. Da hjelper det nok lite å få tommelen opp fra fjerdedommeren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling