Brasil vant etter merkelig mål

Russlands keeper sto bom stille.

(Dagbladet.no:) Russland - Brasil 0-1. Oppgjøret i Moskva mellom et russisk lag som ikke er VM-klare og de brasilianske mestrene som er favoritt foran VM, var en av de første kampene denne landskampkvelden.

Mye tyder på at kveldens mest omdiskuterte mål kom etter 14 minutter på Lokomotiv Moskvas hjemmebane.

Roberto Carlos fikk ballen på rundt 30 meter hold, og fyrte av med venstrebeinet. Ballen traff Ronaldo som sto på 16 meter, så ut til å gå utenfor, men skrudde inn ved venstre stolpe.


Russlands keeper Akinfeev virket helt uinteressert i å ta ballen, sammen med hele resten av stadion sto keeperen og ropte på hands på Ronaldo.

Ved første øyekast kunne det også se ut som Ronaldo sto i offside.

Men dommeren dømte mål, og Brasil kunne juble.


Riktig avgjørelse
Til tross for dårlig produserte repriser fra russisk TV, viser bildene i sakte film at Ronaldo ikke bare var onside, men at ballen faktisk treffer ham i brystkassa og ikke i armen.

«Spill til fløyta går» er et kjent uttrykk i fotballverdenen, og det spørs om Russlands keeper ikke må ta et lite kurs i akkurat det etter denne hendelsen.

MÅLGIVENDE PASNING Roberto Carlos\' skudd traff Ronaldo og skrudde i mål bak en urørlig keeper. Her viser han ballfølelse i duell med en russisk forsvarer. Foto: Reuters/Scanpix
MÅLGIVENDE PASNING Roberto Carlos\' skudd traff Ronaldo og skrudde i mål bak en urørlig keeper. Her viser han ballfølelse i duell med en russisk forsvarer. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Med ledermålet i boks begynte Brasil å kontrollere kampen.

Kaka og Ronaldo spilte seg fint gjennom det russiske forsvaret ved flere anledninger, og Inter-spissen Adriano hadde første omgangs største sjanse da han kom alene igjennom og skjøt rett på keeper.

Men det var russerne som kom nærmest å score kampens andre.

På overtid i første omgang smalt ballen i stolpen, men uheldigvis for hjemmelaget spratt den ikke i mål bak Sao Paulo-keeper Ceni.

Russiske muligheter

Russland yppet seg på en vinterkald bane i andre omgang, og hadde flere målsjanser som burde vært utnyttet bedre.

Kvarteret før slutt burde Russland utliknet.

En flott opprulling på sida førte til at Berezutskiy fikk ballen på fem meter, men skuddet traff midt på keeper Ceni.

Etter 83 minutter sto målet igjen åpent, men ny brasiliansk redning på streken sørget for seier 1-0 til verdensmestrene etter at lagene hadde hver sin omgang.