Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018

Brasil videre til 1/8-finale som gruppevinner - møter Mexico

Brasil slet lenge mot et hardtarbeidende Serbia-lag, men litt Coutinho-magi og et hodestøt fra Thiago Silva ordnet gruppeseier.

GRUPPEVINNERE: Brasil-gutta kunne juble for 2-0-seier mot Serbia og gruppeseier. Nå venter Mexico i første sluttspillskamp for Thiago Silva, Casemiro, Neymar, Willian, Fagner og co. Foto: REUTERS/Axel Schmidt
GRUPPEVINNERE: Brasil-gutta kunne juble for 2-0-seier mot Serbia og gruppeseier. Nå venter Mexico i første sluttspillskamp for Thiago Silva, Casemiro, Neymar, Willian, Fagner og co. Foto: REUTERS/Axel Schmidt Vis mer

Serbia - Brasil 0-2 (0-1)

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Brasil er videre som gruppevinnere etter 2-0-seier mot Serbia. Paulinho og Thiago Silva scoret målene. I 1/8-finalen møter de Mexico mandag 2. juli.

Brasilianerne hadde bare vunnet én av de siste sju VM-kampene mot europeisk motstand. Også i dag fikk de det tøft.

Serbia hadde gjort hjemmeleksa si og jobbet steinhardt for å hindre brasilianerne rom.

Paulinho-scoring

Så, etter 36 minutter var de gule sambagutta i ledelsen. Coutinho har hatt et fantastisk VM så langt, og var toneangivende i dag også.

En briljant bakromspasning fra Coutinho falt ned hos Paulinho, som lobbet over Vladimir Stojkovic og i mål.

Brasil-fansen var i klart overtall i Moskva. Tidligere i dag fikk de gledelig beskjed om at Tyskland er ute av VM, og med scoringen følte de seg nok rimelig trygge på at Brasil ikke lider samme skjebne. Lufta gikk fullstendig ut av Serbia-fansen etter scoringen.

Vanvittig mulighet

Etter pause fortsatte Serbia å krige bra, mens Neymar, Coutinho og Gabriel Jesus stadig var småfarlige da Brasil kom seg inn på siste tredjedel.

Så, ut av ingenting omtrent, fikk Serbia en kjempemulighet, men Aleksandar Mitrovic klarte ikke å heade ballen inn i buret som Alisson Becker hadde forlatt. Deretter hadde Serbia en meget god periode hvor de presset på. Også Serbia-fansen våknet til liv, og overdøvet brasilianerne på tribunen.

Hodescoring

Midt i Serbias gode periode fikk Brasil corner. Neymar slo inn til Thiago Silva, som stanget inn tomålsledelse til brassene i byen der han holdt på å dø for 13 år siden. Etter scoringen gikk lufta fullstendig ut av den serbiske ballongen. Da var det spilt 68 minutter.

Brasil hadde full kontroll derfra og ut, og er videre i VM for trettende gang på rad.