Brasil vil ha hevn

NANTES (Dagbladet): Brasil - Marokko 3- 0. Gruppevinner Brasil kommer ikke til å ta det piano mot Norge sankthansaften. Tvert imot. - Brasil kommer til å være på sitt beste mot Norge, sier trener Mario Zagallo - mer enn revansjelysten etter Ullevaal-tapet i fjor.

Brasil er videre i mesterskapet, og Zagallo kunne spart million-beina til stjernene sine for sammenstøt med norske muskler. Men brasse-sjefen har ikke tenkt til å forandre mer enn høyst nødvendig.

Han kommer til å stille med sine beste menn. For å vise verden hvordan kunst-fotballen hans kan se ut på en god dag. Og for å gi Egil Olsen en nesestyver - som takk for sist etter Oslo-tapet i fjor. Og som en maktdemonstrasjon mot denne freidige norske treneren som tror han kan gjøre Brasil bedre.

Mye å hevne

- Zagallo har mye å hevne mot Norge, både etter tapet sist, og etter uttalelsene herr Olsen har kommet med. Derfor har han veldig lyst til å slo Norge, selv om Brasil allerede har vunnet gruppa. Derfor kommer han ikke til å la Ronaldo stå over den kampen, sier brasilianske fotballjournalister til Dagbladet.

Og Zagallo selv tror forestillingen i Marseille 23. juni vil by på vakker brasse-fotball:
- Brasil trenger noen kamper på å spille seg i form. Mot Marokko klarte vi å heve oss flere hakk i forhold til Skottland-kampen. Det hadde jeg regnet med. I dag spilte vi glad og positiv fotball, sa Zagallo.

Før han serverte følgende til optimistiske fotball-nordmenn:
- Mot Norge blir det enda bedre. Jeg tror vi kommer til å nå vårt klimaks i den kampen.

Brasil-treneren liker best å snakke om sitt eget lag. Motstanderne holder han stort sett kjeft om. I går gjorde han et ørlite unntak. Men den helt store Drillo-analysen ga han ikke:

- Norge er et godt lag med en god trener, var alt Zagallo hadde å si om sin neste motstander.

Som han akter å rundspille. Selv om han strengt tatt ikke trenger poengene.

Ikke imponerende

Likevel: Brasils innsats mot Marokko bør gi skuffede Drillos-spillere trua på opptur og forlenget VM-liv. For i 87 minutter spilte verdensmestrene en fotball som kler Drillo-stilen bedre enn noe annet:

Slapt og upresist småspill. Og et forsvar som klarerte i øst og vest når det ble satt under press. Og det klarte Marokko flere ganger.

Kaptein Dunga var surere enn ett fisketomt fjellvann, og publikum holdt flere pipekonserter i B-moll.
I det hele tatt en fotball-scene fra toppen av Egil Olsens ønskeliste.

Men; Brasil er Brasil. Derfor behøvde de ikke mer enn tre sambatakter for å punktere Marokko og sikre seg seieren i gruppe 1.

Så på overtid i første omgang: Brasil på sitt beste. Klikk-klakk. Ut til Cafu og direkte inn til Rivaldo. 2- 0 fra fem meters hold.

Og:
* Fire minutter etter pause: Et svakt Marokko-utspill havner i beina til Ronaldo. Han byr på det rykket han er aleine om i verden, sender ballen på rød løper til Bebeto som enkelt gjør 3- 0.