Brasil vinner knepent - igjen

CHANTILLY (Dagbladet): Brasil mot Frankrike. To bortimot identiske lag når det gjelder organisasjon, spillestil og dyktighet. Trolig blir finalen avgjort på enkeltprestasjoner. Begge lag har folk som kan gjøre det utrolige. Men hvem av dem har dagen: Ronaldo eller Zinedine Zidane?

Dagbladet har sett på kveldens finalelag, spiller for spiller. Det ender i en knepen seier til Brasil.

Frankrike taper poengkampen på spissene sine. De har skuffet stort så langt i VM. Og det er lite som tyder på at de skal få det lettere i kveld, selv om midtforsvaret er Brasils ømmeste punkt.

  KEEPERE

Tafarell

Fabien Barthez

To toppkeepere som behersker alt. Begge har vist seg gode i feltet, raske på streken og iskalde nok til å vinne en straffe-konkurranse.

  HØYRE BACK

Cafu

Lilian Thuram

Begge er viktige angrepsvåpen. Thuram har hatt størst suksess framover, og scoret begge målene i semifinalen mot Kroatia. Defensivt er begge i toppklasse, om enn ikke feilfrie.

  MIDTSTOPPERE

Junior Baiano

Frank LeBoeuf

Baiano er noe så sjeldent som en brasiliansk svakhet og sliter med motstandere som kommer i stor fart. Muligens er LeBoeuf det samme hos Frankrike. Chelsea-stopperen blir kastet rett inn for suspenderte Laurent Blanc og har et voldsomt press på seg. Får det stritt om Ronaldo er i slag.

Aldair

Marcel Desailly

Frankrikes stopperpar har vært VMs beste, delvis fordi samarbeidet mellom Blanc og Desailly har vært perfekt. Spørsmålet er om Desailly samarbeider, og kommuniserer, like bra med LeBoeuf. Aldair er god, men gjør også feil.

  VENSTRE BACK

Roberto Carlos

Bixente Lizarazu

Brasilianeren er mer ving enn back og har reindyrket den offensive delen av jobben sin. Er veldig farlig når han kommer, og er dessuten et viktig dødball-våpen. Lizarazu er mer stasjonær, tar ikke så store sjanser.

  MIDTBANE

Leonardo

Christian Karembeu

To solide arbeidshester som gjør det de skal gjøre. Gjør sjelden noe galt, men er heller ikke de mest fargerike spillerne.

Dunga

Didier Dechamps

Veteranen Dunga avslutter karrieren i kveld. Og han gjør det mens han er på topp. Jobber veldig bra hjemover og slår fortsatt giftige gjennombruddspasninger. Dechamps gjør mye av det samme, men er litt mer defensivt orientert.

Cesar Sampaio

Zinedine Zidane

Zidane er en nøkkelmann for Frankrike i kveld. Han kan vinne kampen alene om han får til noe av det han kan. Det har han ikke gjort altfor mye av hittil i VM. Sampaio er den stødige, ballsikre som nesten aldri gjør feil.

Rivaldo

Emmanuel Petit

Rivaldo er en strålende langskytter og slår eminente server. Best på offensiven. Petit er elegant, gjør sjelden feil, men velger ofte litt «feige» løsninger framfor en vågal gjennombrudds-pasning.

  SPISSER

Bebeto

Youri Djorkaeff

Bebeto scorer fortsatt, men er ikke i nærheten av å være så farlig som han var for fire år siden. Vil få det stritt mot det franske forsvaret. Djorkaeff gjør mye bra, men ikke det han skal - score mål. Har vært en liten VM-skuffelse.

Ronaldo

Stephane Guivarc'h

Spissene har vært Frankrikes hovedproblem i VM, de scorer ikke mål. Guivarc'h er en del av det problemet. Ronaldo, derimot, har ingen problemer - bortsett fra et vondt kne. Har i glimt vist at ingen er i nærheten av hans klasse.

SUM:


Brasil: 48 Frankrike:46