Brasil ydmyket av Ecuador

Det er ikke bare Norge som går på VM-blemmer. Ecuador sto for en skikkelig «bombe» da de beseiret selveste Brasil 1-0.

Spissen Agustin Delgado ble nasjonalhelt da han fire minutter etter hvilen scoret vinnermålet fra kort hold. Det kom etter at Ivan Kavedes hadde driblet seg gjennom det brasilianske forsvaret, og servert ballen til Delgado som satte ballen sikkert i nettmaskene.

Foran 48.000 tilskuere fikk Brasil sitt tredje og mest ydmykende nederlag i den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen noensinne onsdag. Ecuador har ikke store tradisjoner i fotballverdenen, og derfor var seieren mot de tidligere verdensmestrene svært spesiell.

- Dette gjør vondt i magen, kommenterte en brasiliansk TV-reporter, mens Ecuador-spillerne trillet ballen rundt brasilianerne.

Ecuador har aldri kvalifisert seg til noe VM-sluttspill, men har stadig vekk laget trøbbel for de andre sør-amerikanske lagene på grunn av at landet ligger så høyt over havet. Den tynne luften har ført til at mange nasjoner har slitt i på Ecuadors hjemmestadion i hovedstaden Quito.

Ecuador-keeper Jose Cevallos reddet to store sjanser fra Romario, men Barcelona-stjernen Rivaldo ble byttet i midten av 2. omgang.

Med sju gjenstående kamper ligger Argentina, Paraguay og Brasil an til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Japan/Sør-Korea neste år.

(NTB)