Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasilianerne får se VM-kampene på internett

Pris: 30 kroner.

(Dagbladet.no): Synes du det er dyrt å se Tippeliga på betal- eller web-tv i Norge? Flytt til Brasil, der får du se alle VM-kampene på internett for bare 30 norske kroner.

Mediaselskapet Globo.com har sikret seg en ekslusiv avtale med det internasjonale fotballforbundet Fifa og skal streame alle de 64 VM-matchene direkte på internett.

Hele pakka koster bare 30 kroner, og leserne kan velge mellom å se kampene når de spilles eller i opptak. Globo håper på en halv million brukere. Det er omlag 15 prosent av alle som har tilgang til internett i landet, skriver LA Times.

- Dette blir den største begivenheten i internetts historie i Brasil, sier markedsdirektør Frederico Monteiro til AP.

Han tror selskapet blir de eneste som streamer VM-kampene på verdensbasis, og vil ikke ut med hvor mye de har betalt Fifa, utover at det er en betydelig sum.

Så regner også Globo med å knuse sin egen nettrekord, som tilhører den brasilianske utgaven av Big Brother.

- Vi regner med at VM blir sett av flere, sier Globos digitalredaktør Antonio Carlos Silveira.

På grunn av tidsforskjellen går kampene midt i den brasilianske arbeidstida. Uten at noen tror det vil påvirke interessen.

VM-GULL NUMMER SEKS? Disse gutta skaper igjen feber i Brasil. Alle VM-kampene vises på nett-tv i sambalandet, fra 9. juni. Foto. Scanpix/Ap
VM-GULL NUMMER SEKS? Disse gutta skaper igjen feber i Brasil. Alle VM-kampene vises på nett-tv i sambalandet, fra 9. juni. Foto. Scanpix/Ap Vis mer

- Dette er Brasil. Sjefen vil antakelig se på også, sier Monteiro.

Aha, nå kan jeg også få se VM-fotball på nettet, tenker du kanskje. Neida, Globo har skaffet seg teknologi som sikrer at bare brasilianske brukere får tilgang til moroa.

Dermed må nordmenn flest nøye seg med TV-sendingene, eller se høydepunkter på Fifas VM-side. I Norge deler TV2 og NRK på VM-kampene.

VM-sluttspillet åpner med oppgjøret mellom vertsnasjon Tyskland mot Kroatia kl. 18. fredag 9. januar. Finalen spilles i Berlin 9. juli.

185 MILLIONER BRASILIANERE: Kaka (t.v), Ronaldo og Ronaldinho blir kanskje de aller viktigste for de regjerende VM-mesterne i juni.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media