Brasiliansk avis nektet å skrive om VM-ydmykelsen

Dette skriver mediene.

(Dagbladet): Det var vanskelig å tro det var sant. Da måltavla lyste 4-0 midtveis i den første omgangen, kunne det det vel ikke bli verre?

1-7 tapet førte til opptøyer i Brasils gater i natt. Hjemmepublikummet buet på sine helter, og en fullsatt stadion i Belo Horizonte hyllet Tyskland da de scoret de sjuende målet.

Slaktet I Brasil er mediene i sjokk.

Avisa som strakk det lengst er Meia Hora. De serverte leserne et svart cover hvor de forklarer at de er for skamfulle til å dekke nederlaget.

Forsiden ble laget på før kampen ble slutt, og nederst skriver avisa: Og mens vi skriver det her - scoret Tyskland igjen.

Estado de São Paulo omtaler nederlaget som «en historisk ydmykelse» og skriver at Tyskland ga Brasil «en leksjon i fotballens hjemland», skriver NTB.

 FÅR GJENNOMGÅ:  En tårevåt David Luiz må tåle å bli slakter i dagens aviser. Foto: NTB Scanpix / Faksimilie: Meia Hora
FÅR GJENNOMGÅ: En tårevåt David Luiz må tåle å bli slakter i dagens aviser. Foto: NTB Scanpix / Faksimilie: Meia Hora Vis mer

Både O Dia og Folha de São Paulo beskriver tapet som en «massakre».«Smerten fra 1950 gjentar seg i 2014. Såret er fortsatt åpent, og det vil ta tid å lege. Tyskland ydmyket Brasil, avgjorde kampen i løpet av 29 minutter og trengte ikke å gjenoppfinne fotballen for å gjøre det. Tyskland viste hva «Selecao» mangler: talent», skriver O Dia.

Historisk I Brasil var drømmen knust. Ydmyket. Men Tyskland er i den sjuende himmel. Nå venter finale mot Argentina eller Nederland.

I natt var det lov å bruke de største superlativene. Og tabloidene ba seg selvfølgelig ikke be to ganger.

«Denne seieren er for evigheten», skriver Bild og legger til: «Utrolig! Gigantisk! Fantastisk! Takk, vi elsker dere»

«Mirakelet i Belo Horizonte er allerede legendarisk», mener Die Welt, som er skråsikker på seier i finalen: «Argentina? Nederland? Det har ingenting å si. Tyskland er favoritter».

Magasinet Stern mener kampen er den mest spektakulære prestasjonen av Tyskland i et VM noensinne.

Frankfurter Allgemeine Zeitung mener gårsdagens kamp fortjener en plass med verdens sju underverker:

«Tyskland i finalen- Det sjuende fotballunderverk»