Brasiliansk fotballtalent funnet drept og partert i Rio

Hevn for biltyveri.

SKREKKHISTORIE: Det brasilianske fotballtalentet Gabriel Costa skal ha blitt henrettet for å ha stjålet en bil i en av Rio de Janeiros slumområder. Faksimile: http://globoesporte.globo.com / Foto: www.fluminense.com
SKREKKHISTORIE: Det brasilianske fotballtalentet Gabriel Costa skal ha blitt henrettet for å ha stjålet en bil i en av Rio de Janeiros slumområder. Faksimile: http://globoesporte.globo.com / Foto: www.fluminense.comVis mer

(Dagbladet): Man er ikke fremmed for historier av det makabre slaget fra Rio de Janeiros slumområder, men det er ikke ofte disse krysser over til fotballens verden.

Så er dessverre tilfellet for 18 år gamle Gabriel Costa.

Costa, som spilte fotball for brasilianske Fluminese, ble meldt savnet i mai, men politiet har nå funnet deler av det de tror er liket av unggutten.

Drept for å ha stjålet bil En lokal gangsterboss, Alex 'Lico' Lopes Sacramento, er mannen som visstnok skal ha bestilt ugjerningen, og politiet melder nå at to av hans håndlangere er arrestert.

De to er 25 år gamle Dino Marcela da Silva, også kjent som «Astronauten» eller «Slakteren» og 22 år gamle Douglas da Conceicao Ventura, kjent som «01».

Årsaken til at mordet ble bestilt, er at Costa, sammen med et par venner, skal ha stjålet en bil i den delen av slummen for 'Lico' regjerer. Denslags faller ikke i god jord.

- Lederen av den lokale narkohandelen, Lico, hadde allerede gjort det klart at han ikke ville tolerere småkriminalitet i området. Det tiltrekker seg nemlig politi. Han ga derfor ordre til sine to underordnede om at de skulle partere liket av Costa, og kaste det elven, sier politiets talsmann ifølge avisen O'Globo.

Endte som hundemat Dette er riktignok ikke den først skrekkhistorien fra brasiliansk fotball.

I vår tilsto den brasilianske keeperen Bruno at han kjente til at modell-kjæresten hans hadde blitt drept. Hun skal ha blitt kvalt og til slutt brukt som hundemat.

Bruno ble til slutt dømt til 22 års fengsel for sin involvering i episoden.

De brasilianske myndighetene og politiet har i lengre tid gjort det til en prioritet å sikre byen foran neste sommers fotball-VM og sommer-OL i 2016.

Hvorvidt de har gjort tilstrekkelig for de som allerede bor der, er en annen historie.

HENRETTET: Politiet har funnet det de tror er deler av liket til 18 år gamle Gabriel Costa i Rio de Janeiro. Faksimile: http://globoesporte.globo.com
HENRETTET: Politiet har funnet det de tror er deler av liket til 18 år gamle Gabriel Costa i Rio de Janeiro. Faksimile: http://globoesporte.globo.com Vis mer