Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasiliansk perlemål fullførte snuoperasjonen til Liverpool

Tok seg videre i FA Cupen.

 MATCHVINNER:  Philippe Coutinho ble matchvinner med sitt herlige skudd på overtid.  Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF
MATCHVINNER: Philippe Coutinho ble matchvinner med sitt herlige skudd på overtid. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF Vis mer

Bolton - Liverpool 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Etter å ha kommet under etter et tvilsomt straffespark, slo Liverpool brutalt tilbake i sluttminuttene og sikret avansement etter scoringer av Raheem Sterling og Philippe Coutinho.

- Kvaliteten vår viste seg. Det var selvfølgelig skuffende å komme under, vi måtte grave dypt for denne seieren, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Det første oppgjøret mellom de to klubbene endte 0-0. Og det skulle ta en god stund før noen fant veien til nettmaskene i omkampen også.

Riktignok var Raheem Sterling utrolig nære da han plasserte ballen i stolpen etter 30 minutter.

Bolton-straffe Nesten et kvarter ut i den andre omgangen ble det dramatisk på The Macron Stadium. Zach Clough utfordret Martin Skrtel og falt. Hjemmefansen ropte på straffespark og fikk det de ønsket. TV-reprisene viste at det var minimalt med kontakt mellom de. Straffen bestod, og fra straffemerket var Eidur Gudjohnsen sikkerheten selv.

- Helt tydelig at det aldri skulle vært straffespark, sa Rodgers om den situasjonen.

Liverpool skulle få hjelp i jakten på en utlikning bare minutter senere. Neil Danns ga alt han hadde i en takling mot Joe Allen. Bolton-spilleren sto allerede oppført med et gult kort, og ble belønnet med sitt andre.

Med 20 minutter igjen satte Brendan Rodgers inn Daniel Sturridge, som i helgen gjorde comeback etter sitt skadeopphold. Med den målfarlige spissen på banen, var det Bolton som prøvde seg først.

Gudjohnsen møtte et innlegg fint på den bakre stolpen, men headingen stoppet Simon Mignolet. Så var det Liverpools tur til å prøve seg.

Coutinho-perle Jordan Henderson ventet i returrommet etter hjørnespark. Innbytteren klemte til og ballen gikk via et Bolton-hode og i stolpen. Med ti minutter igjen testet han skuddbeinet på nytt, men denne gangen traff han utenfor rammene.

Men dette var kvelden for skudd i treverket for Liverpool. Sju minutter sto igjen på klokka da Emre Can klinte ballen i tverrliggeren.

Bare minuttet senere viste Can at han kan mer enn å skyte. Den omskolerte midtbanespilleren slo en utsøkt ball til Raheem Sterling, som satte ballen kontant i mål mellom beina på Andy Lonergan.

Liverpool-presset fortsatte mot Bolton-målet etter scoringen. På overtid falt avgjørelsen. Philippe Coutinho har vist herlige takter for Liverpool den siste måneden, og denne uka signerte han en ny langtidskontrakt. Og det var et lite magisk øyeblikk fra brasilianeren som måtte til for å sikre seieren.

Fra litt over 20 meter dro han seg inn i banen og sendte i vei et skudd mot mål. Ballen duppet perfekt, gikk via tverrliggeren og inn.

Dermed lever håpet for Steven Gerrard om å spille en FA Cup-finale på sin egen bursdag i mai. 14. februar møter Liverpool Crystal Palace i den 5. runden.