BRASILIANSK MAGI: Brasilianske Karanba lekte seg til 10-0 seier mot Kolvereid i sin første kamp i Norway Cup.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BRASILIANSK MAGI: Brasilianske Karanba lekte seg til 10-0 seier mot Kolvereid i sin første kamp i Norway Cup.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Brasiliansk sambafotball, dansk dynamitt og kenyansk eleganse

Dette er de utenlandske Norway Cup-favorittene.

• Hvordan går det med ditt lag? Søk i Norway Cup-resultatene HER.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Ikke bli overrasket hvis et av disse lagene hever den største pokalen i Norway Cup:

Mathare United Laget ble opprettet i 1987. Klubblokalene har sin base i slumområdet i Nairobi i Kenya. MYSA, Mathare Youth Sports Association, får barn og ungdom i Mathare-slummen i Nairobi anledning å drive med idrett.

Samtidig driver de opprydding og søppelplukking i nærmiljøet. Barna lærer verdien av deltakelse og ansvar. Hvert år sender MYSA ett eller flere fotball-lag til Norway-cup.

Og resultatene i turneringa er ikke til å ta feil av. Jentelagene og guttelagene til Mathare United har flest seirer de siste 15 åra. Hele 17 ganger har de hevet den største pokalen på Ekeberg. Se opp for guttelaget i klasse D. De har vunnet åtte ganger siden 2000.

Dagens kamper:
Klasse B (G16): Mathare United-Haugfoss, kl. 19.30, bane 13
Klasse D (G13) Mathare United-Vålerenga2, kl. 10.00, bane 18

Karanba Fotballklubben som tidligere LYN-spiller Tommy Nilsen startet i 2005. Du har kanskje sett gutta i serien som gikk på NRK?  Gutta er fra tøffe oppvekstvilkår i Rio de Janeiro.

Karanba har vært rundt i Skandinavia før årets turnering og har allerede hentet noen av de største pokalen. I den danske turneringa Dana Cup vant juniorlaget 1-0 i finalen mot Cantolao. I tilegg vant de finalen i Gothia Cup i Sverige.

Guttelaget tapte finalen i Dana Cup mot Åkra på straffer, og fikk det tøffere og røyk i kvartfinalen i Sverige.

Dagens kamper:
Klasse A (Jr.): Karnaba-Åram/VanKam, kl. 13.15, bane 10
Klasse B (G16): Hemsedal-Karanba, kl. 17.30, bane 7
 
Pequeninos do Jockey Dette er klubben som har vunnet flest ganger siden Norway Cup startet opp i 1972. Hele 19 ganger har klubben stått øverst på podiet. Fattige gatebarn i San Pedro blir plukket opp på laget og de får samtidig muligheten til skolegang.

Du har sikkert sett dem på sletta med røde klær og flagg. Har gledet små pikehjerter og fotballhjerter hvert eneste år siden 1979.

Dagens kamper:
Klasse B (G16): Pequeninos-Salangen IF, kl. 14.30, bane 18
Klasse C (G14): Pequeninos-Lunner, kl. 15.30, bane 5
  
Ballerup-Skovlunde Jente 14-laget til Ballerup-Skovlunde lekte seg gjennom fjorårets turnering og vant finalen. Nå er jentene på plass igjen og går for gull. Skovlunde har levert godt på jentesiden i Norway Cup gjennom flere år og har så langt fem gullmedaljer i jenteklassene R og S.

Før fjorårets turnering slo Skovlunde seg sammen med klubben Ballerup. Dermed navnet Ballerup-Skovlunde.

Harde taklinger, god løpskvalitet og fin teknikk er kjennetegnene til de danske jentene.

Dagens kamper:
Klasse R (J16): Ballerup-Skovlunde — Bryne, kl. 11.00, bane 7
Klasse S (J14): Hetlevik- Ballerup-Skovlunde, kl. 19.30, bane 17

EGEN KLASSE: Mathare United er den klubben som har vunnet flest Norway Cup-titler de siste 15 åra. Hele 17 ganger har laget fra Kenya hentet den største pokalen. Det kan fort bli mer gull i årets turnering.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
EGEN KLASSE: Mathare United er den klubben som har vunnet flest Norway Cup-titler de siste 15 åra. Hele 17 ganger har laget fra Kenya hentet den største pokalen. Det kan fort bli mer gull i årets turnering.Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer