Brasiliansk stjerne til Start

-Et meget stort øyeblikk i Starts historie.

Bare den medisinske testen skiller den brasilianske midtbanespilleren Ygor Maciel Santiago (22) fra å bli Start-spiller.

Sørlandsklubben ble mandag enig med Vasco da Gama, en av Brasils storklubber, om overgang for midtbanespiller og kaptein Santiago. Han kommer til Norge i løpet av uken, og han skal gjennom den obligatoriske medisinske testen slik at alle formaliteter er på plass.

– Et meget stort høydepunkt i Starts 102 års historie, uttaler en fornøyd styreformann Erik Solér i Start.

Ygor M. Santiago har vært en nøkkelspiller for Vasco da Gama i de siste fire årene, og han er en ung og særdeles voksen spiller som kommer til å sette preg på norsk eliteserie.

– Det er et stort økonomisk løft for Start, men tøffe målsettinger krever satsing, og med spilleren Santiago på plass er vi i rute med vårt mål om å etablere oss i toppen, sier Solér.

Både hovedtrener Stig Inge Bjørnebye og Solér har hatt møter med spilleren og klubben i Brasil.

Santiago skal være et av de største midtbanetalentene i brasiliansk fotball. Landslagssjef Dunga har gitt spilleren beskjed om å finne seg en solid klubb i Europa for å komme seg på det brasilianske landslaget.

Han har vært fast inventar på Vasco da Gama de siste fire sesongene. Det har blitt fire nettkjenninger i løpet av 117 kamper.

Bjørnebye er fortsatt i landet, mens Solér har reist hjem. Kristiansand-klubben håper også å finne en erstatter for Marius Johnsen og en spiss i Brasil.


(NTB)

SNART KLAR FOR START: Ygor Maciel Santiago er en legetest unna Tippeligaen.