Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasiliansk sykkellag i dopingtrøbbel igjen

Femte dopingtilfellet på under et år, risikerer lengre utestengelse.

I TRØBBEL: Det brasilianske laget Team Soul Brasil, her under Tour of Langkawi i fjor, har havnet i problemer etter nye dopingtilfeller i laget. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
I TRØBBEL: Det brasilianske laget Team Soul Brasil, her under Tour of Langkawi i fjor, har havnet i problemer etter nye dopingtilfeller i laget. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Det brasilianske prokontinentallaget Team Soul Brasil Pro Cycling fikk i fjor uønsket oppmerksomhet, da UCI utestengte dem i 55 dager, etter tre positive dopingprøver innenfor de siste tolv månedene.

Den siste uken har laget kjørt det spanske World Tour-etapperittet Katalonia rundt, uten å markere seg nevneverdig. Bare én av lagets åtte ryttere klarte å fullføre det syv etapper lange rittet.

Nå har laget på ny fått sykkelverdens øyne over seg, etter at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i kunngjorde to nye dopingtilfeller i laget.

Det blir altså lagets femte dopingsak innenfor de tolv siste månedene.

Det hele startet den 8. august i fjor, da UCI varslet at Kleber Da Silva Ramos hadde testet positivt på det forbudte stoffet CERA, som i likhet med EPO stimulerer kroppens egenproduksjon av røde blodlegemer.

Noen måneder senere kom en ny melding fra UCI om at også kolombianske Ramiro Rincon Diaz og brasilianske João Marcelo Pereira Gaspar fra laget hadde testet positivt på det samme stoffet. I midten av desember mottok laget den nevnte utestengelsen på 55 dager.

Manipulerte dopingprøve

I en pressemelding fra UCI i dag skriver de at de har funnet en antidoping-overtredelse i den brasilianske rytteren Alex Correia Diniz sitt biologiske blodpass. I tråd med antidoping-reglene er han er midlertidig utestengt.

Det samme er hans landsmann, Otavio Bulgarelli, som skal være under etterforskning for å ha manipulert en dopingprøve.

Ingen av de to brasilianerne sykler i dag for Team Soul Brasil, men det går tydelig frem av UCIs pressemelding at laget i tråd med UCIs antidopingregler, artikkel 7.12.3, risikerer ytterligere utestengelse fra sporten, og at man kan anta at antidoping-overtredelsene har skjedd mens de var i laget.

- Ved anvendelse av artikkel 7.12 i UCIs antidoping-regler, vil det bli ytterligere straff for medlemmene av det UCI prokontinental-registrerte laget Team Soul Brasil Pro Cycling innenfor en tolvmåneders periode. Derfor vil artikkel 7.12.3 fra UCIs antidoping-regler gi laget en utestengelse fra 15 dager til 12 måneder, står det i pressemeldingen.

Det er UCIs disiplinærkomite som vil legge ned en straff i saken.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media