Brasiliansk Tippeliga-spiller tror folket kan vende seg mot regjeringen

- Det vil få store konsekvenser.

Brasiliansk Tippeliga-spiller tror folket kan vende seg mot regjeringen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Brasil - Tyskland 1-7

(Dagbladet): Fotballverden skjelver etter Tysklands nedsabling av Brasil. Underveis i kampen ble det rapportert om opptøyer på tribunene. Nå tror FK Haugesunds brasilianske midtbanespiller José Bamberg at folket kan komme til å vise sterk misnøye med de brasilianske styresmaktene.

- Følelsene folket hadde før VM, den store misnøyen mot regjeringen, kan komme tilbake. Folket kommer ikke til å like det, men jeg vet ærlig talt ikke hva vi kan forvente, sier Bamberg til Dagbladet etter den utrolige kampen.

- Hva kan jeg si? Det var sykt. En syk kamp. Jeg tror Brasil tapte allerede da de slapp inn det første målet.

- Sjokkerende Fotballekspert Petter Veland har fulgt det vakre verdensmesterskapet tett. Som så mange andre, forsto han ikke helt hva som skjedde da Tyskland gikk fra én til fem null i løpet av seks minutter i 1. omgang.

- Jeg satt der og lurte på når noen skulle komme og gi beskjed om at det hele var en spøk. Jeg trodde ikke det jeg så. Det brasilianske korthuset falt pladask sammen.

Heller ikke FC København-trener Ståle Solbakken var forberedt på det som utspilte seg i Belo Horizonte.

-Det er sjokkerende. Først og fremst var det et lag, Tyskland, som stilte med en plan mot et lag som stort sett har spilt på en enorm entusiasme, dødballkraft og individuelle kvaliteter representert ved Neymar. Brasil har aldri sett ut som en verdensmester. Det er ikke overraskende at Tyskland vinner, men det er overraskende at Brasil blir totalt ydmyket i et verdensmesterskap på hjemmebane, sier Solbakken til Dagbladet.

- Får konsekvenser Petter Veland tror det forsmedelige 7-1-tapet vil få store følger.

- Det vil få store konsekvenser. Jeg kan ikke fatte og begripe at Scolari skal få fortsette. Det vil også bli en spillestilsdebatt. De har kommet seg til semifinalen uten å briljere, for å si det forsiktig. Det er mange som ønsker å at de skal gå tilbake til de røttene.

- Akkurat nå virker det som det er mye sinne og frustrasjon som skal ut. Jeg tror det vil være mye tårer og mange spørsmål som supporterne vil ha svar på. Når sjokket har lagt seg, tror jeg det vil gå over til medlidenhet overfor spillerne som har måttet gå gjennom dette her.

Ble historisk Det historiske VM-oppgjøret startet som folk flest hadde forventet: Tett og jevnt.

Kampbildet holdt seg imidlertid ikke lenger enn til det ellevte spilleminuttet. Da satte Thomas Müller kontrollert inn 1-0, etter et presist slått hjørnespark fra Toni Kroos.

En tøff start for Brasil, men ingen kunne likevel forutse hva som var i vente.

Vertsnasjonens mareritt startet for alvor da Miroslav Klose ble historisk med Tysklands andre scoring i kampen. Målet gjorde at den polskfødte spissen distanserte seg fra Ronaldo på listen over tidenes mestscorende i VM-sammenheng. Rekorden lyder nå på 16 nettkjenninger.

Seks syke minutter Og så: I de seks minuttene som fulgte, sto Brasils forsvarssluser vidåpne.

Først noterte Toni Kroos seg for en dobbel, så trillet midtbanekrigeren Sami Khedira inn tyskernes femte.

Dommer Marco Rodriguez' klokke viste fremdeles bare 29 minutter.

- DET VAR SYKT: Det sier den brasilianske Haugesund-spilleren José Daniel Bamberg til Dagbladet om Brasils tap mot Tyskland.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- DET VAR SYKT: Det sier den brasilianske Haugesund-spilleren José Daniel Bamberg til Dagbladet om Brasils tap mot Tyskland. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

På dette dramatiske tidspunktet var det brasilianske publikummet for lengst oppløst i tårer. Vår reporter på stadionen i Belo Horizonte meldte hjem om opptøy-tilstander og flere slåsskamper.

Da lagene gikk til pause, var det naturlig nok til øredøvende pipekonsert mot de gulkledde spillerne.

Latterliggjort I 2. omgang kom sjokkskadde brasilianske fotballutøvere tilbake på banen. Der opplevde de at innbytter André Schürrle la på til både 6-0 og 7-0.

Det hele var fremdeles absurd.

Derfor hjalp det også svært lite at Oscar reduserte helt på tampen.

For kampen vil gå inn i historiebøkende som kanskje den mest oppsiktsvekkende noensinne.

Brasils sisteskanse holdt likevel motet sånn noen lunde oppe i et intervju gjort like etter full tid.

- Vi har jobbet så hardt for dette. Takk til gud for at vi fikk spille VM på hjemmebane. Nå skal troppen samles en gang til, og vi skal stå sammen som et lag, sier Julio César og tenker på bronsefinalen.

Glad Müller Tysklands 24 år gamle angriper scoret på sin side sitt 10. VM-mål i oppgjøret, og var selvsagt overlykkelig over å kunne forberede seg på finale på Maracanã førstkommende søndag.

- Vi jobber så hardt sammen som et lag. Folk mente vi var avskrevet etter kampen mot Algerie, men nå er det annerledes. Nå må vi fullføre og gi gass, sier Müller.

TÅREVÅTT: Å si at David Luiz var langt nede etter kampen, er ingen overdrivelse. REUTERS/Eddie Keogh
TÅREVÅTT: Å si at David Luiz var langt nede etter kampen, er ingen overdrivelse. REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer