Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasilianske stjerner er selvsikre før VM på hjemmebane

- Vi har det som skal til.

 GJORT DET FØR:  Luiz Felipe Scolari tok Brasil til VM-gull i 2002. Nå vil han gjøre det igjen. Foto: Paulo Witaker / REUTERS / NTB  Scanpix
GJORT DET FØR: Luiz Felipe Scolari tok Brasil til VM-gull i 2002. Nå vil han gjøre det igjen. Foto: Paulo Witaker / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

«Alle» virker å tro på brasiliansk VM-gull på hjemmebane til sommeren.

Landslagssjef Luiz Felipe Scolari tror han kan gjenskape bragden fra 2002 da han ledet Brasil til topps i Japan. I fjor vant brasilianerne kontinentcupen (prøve-VM).

- Jeg mener vi har en god sjanse. Vi skal konkurrere på hjemmebane, har et godt lag, fremragende spillere og hjemmefansen i ryggen, sier Scolari foran fredagens gruppetrekning.

Brasil jakter på sitt sjette VM-gull. De tapte finalen mot Uruguay da de sist arrangerte VM på hjemmebane i 1950. Åtte år senere tok de sitt første gull under VM i Sverige. Pelé fikk da sitt store gjennombrudd.

- Jeg mener vi har det som skal til for å bli mestere. Med Felipao (Scolari) har laget hevet seg, sier legenden Pelé.

En annen tidligere brasilianske storhet, Ronaldo, er også optimist foran det som skal skje om seks måneder.

- Jeg ser et veldig sterkt Brasil, spesielt etter innsatsen i kontinentcupen hvor de vant etter å ha spilt fin fotball. Jeg ser også på Tyskland som sterke. De er alltid favoritter i et VM. Sammen med Spania er dette mine tre favoritter, sier spisslegenden med 15 VM-mål bak seg.

(NTB)