«Brasilianske» tilstander på Norges VM-trening

- Ikke akkurat vant til dette, sier Solveig Gulbrandsen.

OTTAWA (Dagbladet): Der Brasil trener, er det gjerne smekkfullt med tilskuere, media og fans. De norske VM-jentene fikk et snev av det samme under formiddagtreninga på fotballbanen til Algonquiun College i utkanten av Ottawa i går.

Da den norske spillerbussen ankom ble de norske jentene møtt av Norges ambassadør til Canada, et 30-talls unge fotballjenter, en så godt som fullsatt tribune og et mediakorps en VM-deltagelse verdig.

- Stilig. Vi er ikke akkurat vant til å ha så mye folk på treningene våre. Dette var flott, det skaper litt stemning, og det er fint om vi kan inspirere disse unge jentene til å drive med fotball, sier Solveig Gulbrandsen, som tok seg god til å snakke med småjentene fra South Ottawa både før, under og etter trening.

- Jeg har tid til det i dag. Det er "pensjonistdagen" min i dag. Jeg trener bare veldig lett. Forhåpentligvis bidrar det til overskudd på søndag, sier Gulbrandsen, som er bankers i Even Pelleruds førsteellever som VM-åpner mot Thailand søndag kveld.

Har vært frustrerende
Etter en lang forsommer med mange skader og ikke altfor hyggelige resultater, er de norske jentene nå så klare som de kan bli til å ta fatt på VM.

Og trener Even Pellerud har mye positivt å melde fra de siste dagenes trening i Canada.

- For det første er det så godt å se alle på trening. Det er ingen som lenger har skader som forhindrer dem fra å trene.

AUTOGRAFMARATON: Maria Thorirsdottir har knapt skrevet så mange autografer i sitt liv, som hun gjorde etter den norske VM-treninga i Ottawa i dag. Foto: Tormod Brenna
AUTOGRAFMARATON: Maria Thorirsdottir har knapt skrevet så mange autografer i sitt liv, som hun gjorde etter den norske VM-treninga i Ottawa i dag. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Det har vært så frustrerende, og... ja - det tar litt energi ut av deg at det stadig har vært skadeproblemer. Det er ikke noe moro.

Laget satt Pellerud innrømmer at det meste nå er bestemt med hensyn til hvem som skal spille mot Thailand.

- Ja, laget har vel på det nærmeste formet seg i hodet mitt.

- Men det kommer til å bli flere forskjellige lagoppstillinger i VM. Jeg ser jo på trening at flere spillere melder seg voldsomt på nå. Det er moro, og det skal de få betalt for.

- Så om dere vinner mot Thailand er det ikke gitt at du starter med samme lag mot Tyskland?

- Nei, der er slett ikke sikkert. Det eneste som er sikkert er at det blir endringer underveis, sier treneren.

• Norge VM-åpner mot Thailand søndag kveld. I Norges VM-gruppe er også Tyskland og Elfenbenskysten. De to beste i hver gruppe går automatisk videre til sluttspillet. Norges mål er å bli blant de tre beste europeiske nasjonene - noe som gir billett til OL i Rio neste sommer.

TOK SEG TID: Solveig Gulbrandsen hadde "pensjonistdag" i går, og brukte en del av treninga til å snakke med alle de canadiske ungjentene som hadde kommer for å se på den norske treninga. Foto: Tormod Brenna
TOK SEG TID: Solveig Gulbrandsen hadde "pensjonistdag" i går, og brukte en del av treninga til å snakke med alle de canadiske ungjentene som hadde kommer for å se på den norske treninga. Foto: Tormod Brenna Vis mer