Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasils beste surfer mener hun ikke var «pen nok» for sponsorene. Så fikset hun det selv

- Jeg er ingen «babe». Jeg er en surfer. En profesjonell en.

EN AV VERDENS BESTE: Silvana Lima har vært nummer to i verden to ganger. Her under en konkurranse i 2009. Foto: NTB Scanpix
EN AV VERDENS BESTE: Silvana Lima har vært nummer to i verden to ganger. Her under en konkurranse i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Som sjuåring fant Silvana Lima en planke hun gjorde om til et surfebrett. Ifølge henne selv, ble livet hennes bedre.

- Samtidig, har man problemer, vil man tenke på det når man er i vannet, sier Lima i et videointervju med kanalen BBC.

For selv om Lima har vært Brasils beste surfer hele åtte ganger, og nummer to i verden to ganger, har det ikke vært lett. Lima sleit med å finne seg sponsor, og fikk avslag på avslag.

- Jeg er ingen modell Hun forteller til BBC at de store surfemerkene ønsker damer som er både surfere og modeller. Det mener Lima selv at hun ikke er.

- Jeg ser ikke ut som en modell, jeg er ingen «babe». Jeg er en surfer, en profesjonell en. Ser du ikke ut som en modell, ender du opp uten sponsor, som skjedde meg, sier Lima, og legger til at menn ikke har de samme problemene.

Lima forteller at hun kunne ha tatt brystimplantater, farget håret eller satt i kontaktlinser for å gjøre de blå. Men hun vil ikke.

Valpeoppdrett Ettersom surferen ikke fikk seg sponsor, måtte hun finne på noe som ga henne penger nok til at hun kunne reise og konkurrere. Da kom ideen om å drive oppdrett på hunderasen fransk bulldog.

- Det har hjulpet meg å finansiere turene mine. Jeg vant i New Zealand, takket være valpene som «betalte» for det.

Nå skal Lima ha fått seg sponsor, og forteller til BBC at hun gjør det bra.

- Og jeg vil ha mer.

VIL HA MER: Lima gjør det bra, og vil ha mer. Her fra en konkurranse i 2011, hvor hun ble nummer fem. Foto: NTB Scanpix
VIL HA MER: Lima gjør det bra, og vil ha mer. Her fra en konkurranse i 2011, hvor hun ble nummer fem. Foto: NTB Scanpix Vis mer