Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasils luksusproblem gir treneren hodebry: - Han spiller så bra

Gabriel Jesus eller Roberto Firmino? Det er spørsmålet både pressen og Brasil-trener Tite tenker på.

HVEM SKAL UT? Gabriel Jesus og Roberto Firmino kjemper om Brasils ene spissplass. Foto: Marco Iacobucci/IPA/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HVEM SKAL UT? Gabriel Jesus og Roberto Firmino kjemper om Brasils ene spissplass. Foto: Marco Iacobucci/IPA/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

MOSKVA: Brasil-trener Tite har et vanskelig valg hver gang han skal ta ut det brasilianske laget: Gå for Manchester Citys stjerneskudd Gabriel Jesus, eller Liverpools Roberto Firmino på topp.

De tre første kampen i VM har Tite startet med Jesus, som foreløpig ikke har funnet veien til nettmaskene.

Derfor dreide en del av spørsmålene på pressekonferansen etter kampen mot Serbia seg om Jesus og Firmino.

- Noe av det som tapper meg mest for krefter som trener er å utelate kvalitetsspillere. Firmino spiller så bra, og jeg sier det for å anerkjenne det han leverer. Jeg sier det til alle spillerne, at de må være klare, for noen ganger får du spille. Og kanskje du er ute i en kamp, og så spiller du den neste. Det er slik det fungerer, sier Tite, vel vitende om luksusproblemet han har.

Da Firmino kom innpå mot Costa Rica noterte han seg for en assist i løpet av den snaue halvtimen han var på banen. Angriperen har også lagt bak seg en god sesong i Liverpool.

Tite vil likevel ikke gi opp Jesus, som også har imponert i City-trøya, og mye tyder på at angriperen også starter neste kamp.

- Du kan ikke gi opp kvaliteten. Gabriel er en fantastisk spiller og han har kvaliteten til å avgjøre en kamp, sier Tite.

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Gruppevinner

2-0-seieren over Serbia sørget for at Brasil er videre som gruppevinner. Nå venter Mexico i åttedelsfinalen.

Det er godt Brasil har vunnet alle sine tidligere VM-kamper mot Mexico og aldri sluppet inn mål.

En journalist mente at Tite så så rolig ut underveis i kampen mot Serbia, selv om den var så viktig.

- Jeg virker rolig. Jeg skal garantert ha en drink i kveld, en caipirinha skal jeg tillate meg, sier Tite med et stort smil.

Store favoritter

Nå som Tyskland, en av de store forhåndsfavorittene, er ute av VM, seiler Brasil opp som den største favoritten hos bookmakere verden over.

- Vi omfavner forventningene. Dette laget har skapt forventninger fordi de gjorde det veldig bra i kvaliken og i vennskapskamper. Men i VM ser du at det er et nytt format, så vi omfavner forventninger. Jeg ønsker at de skal spille som de gjorde mot Kroatia, mener Tite.

Tidligere i kveld ble det altså klart at Tyskland, som slo Brasil hele 7-1 i semifinalen på hjemmebane, allerede er ute etter gruppespillet etter et pinlig nederlag mot Sør-Korea..

Paulinho scoret mot Serbia i kveld og ble kåret til kampens beste spiller. Han ville ikke snakke om Tyskland.

- Når det gjelder Tyskland har jeg ikke noen kommentar til det. Vi tenker på å gå videre, sier Paulinho på pressekonferansen.