I TRØBBEL: Carlos Arthur Nuzman, i dress og med solbriller, er siktet for massiv korrupsjon i forbindelse med Rio-OL. Foto: Reuters/Ricardo Moraes/ NTB Scanpix
I TRØBBEL: Carlos Arthur Nuzman, i dress og med solbriller, er siktet for massiv korrupsjon i forbindelse med Rio-OL. Foto: Reuters/Ricardo Moraes/ NTB ScanpixVis mer

Korrupsjon i idretten

Brasils OL-president trekker seg

Carlos Nuzman bekreftet onsdag at han har trukket seg som president i Brasils olympiske komité.

75-åringens advokat leste en uttalelse fra Nuzman under OL-komiteens ekstraordinære generalforsamling. Nuzman ble sist uke pågrepet mistenkt for å ha bidratt til korrupsjon i forbindelse med tildelingen av 2016-OL til Rio de Janeiro.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) reagerte fredag ved å suspendere Brasils OL-komité og ta fra Nuzman hans æresmedlemskap. Han ble også fjernet fra koordineringskomiteen for Tokyo-lekene i 2020.

Nuzman har vært varetektsfengslet siden pågripelsen.

– I lys av at jeg må egne meg helt til mitt forsvar, trekker jeg meg fra vervet som formann i Brasils OL-komité, sa Nuzman i brevet som ble lest av advokat Sergio Mazzarillo.

Nuzman hadde allerede i helgen varslet at han ville trekke seg.

Brasilianske myndigheter mener at Nuzman var sentral da millioner av dollar ble brukt på stemmekjøp i forkant av tildelingen av OL til Rio.

Rio vant avstemningen i kamp med Chicago, Madrid og Tokyo.

(NTB)