PRESIDENT: Den brasilianske presidenten Dilma Rousseff tror ikke det ydmykende 7-1-tapet i semifinalen i Fotball-VM vil påvirke valget i landet til høsten. Foto: Reuters/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix
PRESIDENT: Den brasilianske presidenten Dilma Rousseff tror ikke det ydmykende 7-1-tapet i semifinalen i Fotball-VM vil påvirke valget i landet til høsten. Foto: Reuters/Ueslei Marcelino/NTB ScanpixVis mer

Brasils president: 7-1-tapet vil ikke påvirke valget

Men Dilma Rousseff møter utfordringer.

Den brasilianske presidenten Dilma Rousseff tror ikke det ydmykende 7-1-tapet i semifinalen i Fotball-VM vil påvirke valget i landet til høsten.

- Det er tradisjon i Brasil for at vi ikke blander fotball og politikk, sa Rousseff fredag.

Hun begynner om ikke lenge valgkampen fram mot presidentvalget i oktober. I forbindelse med VM har Rousseffs resultater på meningsmålingene bedret seg, trolig som følge av entusiasmen i begynnelsen av mesterskapet.

Likevel er det ventet at valget vil bli den største utfordringen for det brasilianske arbeiderpartiet, som Rousseff tilhører, siden partiet kom til makten i 2002.

At det brasilianske landslaget ble totalt overkjørt av Tyskland i semifinalen i VM, kom som en stor overraskelse på de fleste.

(NTB)