Brasils president: 7-1-tapet vil ikke påvirke valget

Men Dilma Rousseff møter utfordringer.

PRESIDENT: Den brasilianske presidenten Dilma Rousseff tror ikke det ydmykende 7-1-tapet i semifinalen i Fotball-VM vil påvirke valget i landet til høsten. Foto: Reuters/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix
PRESIDENT: Den brasilianske presidenten Dilma Rousseff tror ikke det ydmykende 7-1-tapet i semifinalen i Fotball-VM vil påvirke valget i landet til høsten. Foto: Reuters/Ueslei Marcelino/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den brasilianske presidenten Dilma Rousseff tror ikke det ydmykende 7-1-tapet i semifinalen i Fotball-VM vil påvirke valget i landet til høsten.

- Det er tradisjon i Brasil for at vi ikke blander fotball og politikk, sa Rousseff fredag.

Hun begynner om ikke lenge valgkampen fram mot presidentvalget i oktober. I forbindelse med VM har Rousseffs resultater på meningsmålingene bedret seg, trolig som følge av entusiasmen i begynnelsen av mesterskapet.

Likevel er det ventet at valget vil bli den største utfordringen for det brasilianske arbeiderpartiet, som Rousseff tilhører, siden partiet kom til makten i 2002.

At det brasilianske landslaget ble totalt overkjørt av Tyskland i semifinalen i VM, kom som en stor overraskelse på de fleste.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer