Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasils stjernegalleri sviktet da det gjaldt som mest

Mexico ble for sterke i finalen.

Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / NTB Scanpix
Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Brasil - Mexico 1-2

Brasil var store forhåndsfavoritter til OL-finalen mot Mexico, men et sterkt meksikansk kollektiv bekjempet brasilianerne på Wembley.

Santos Laguna-spissen Oribe Peralta scoret to ganger, og sørget med det for at Mexico gikk seirende ut av kampen.

Peralta brukte bare ett minutt på å score sitt første. Brasil- og Manchester United-back rotet vekk ballen, og Peralta fikk tak i ballen. Med en iskald avslutning sendte han ballen klinisk forbi Gabriel i Brasil-buret.

FEIRET: Mexico-spillerne feirer etter at OL-gullet er sikret. Foto: AFP Photo / Daniel Garcia / NTB Scanpix
FEIRET: Mexico-spillerne feirer etter at OL-gullet er sikret. Foto: AFP Photo / Daniel Garcia / NTB Scanpix Vis mer

Brasil prøvde å svare, men slet med å komme seg forbi et hardtarbeidende og godt organisert Mexico-lag som presset høyt og gjorde det vanskelig for Brasils individualister å finne de riktige rommene.

Brasil skapte riktig nok et par gode muligheter i andre omgang, men det var likevel Mexico som hadde de største mulighetene. Oscar Peralta hadde ett skudd i tverrliggeren, og scoret også et mål som ble annulert for offside før han satt sitt andre for dagen kvarteret før full tid.

Hulk reduserte like på overtid da han sklei gjennom det mexicanske forsvaret og satt ballen i mål, og Chelsea-klare Oscar fikk en gigantisk mulighet like før full tid da han fikk stå helt alene fem meter fra mål.

Oscar headet imidlertid over, og da svant håpet for Brasil som altså sviktet da det gjaldt som mest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media