Brasils superstjerner støtter folkets protester

- Jeg glemmer ikke at jeg kommer fra fattige kår.

MOT VOLD: Dani Alves skyter på Brasil-trening mens Hulk, Lucas, Neymar og David Luiz følger med. Flere av landslagsspillerne støtter demonstrantenes mål og metoder - så lenge protestene foregår i fredelige former. Foto: Eraldo Peres, AP / NTB Scanpix
MOT VOLD: Dani Alves skyter på Brasil-trening mens Hulk, Lucas, Neymar og David Luiz følger med. Flere av landslagsspillerne støtter demonstrantenes mål og metoder - så lenge protestene foregår i fredelige former. Foto: Eraldo Peres, AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Brasils landslagsspillere, som spiller Confederatons Cup i hjemlandet om dagen, støtter folkets demonstrasjoner i gatene - så lenge de foregår uten vold.

- Jeg er for ikke-voldelige demonstrasjoner. Folk har rett til å uttrykke meningene sine og det faktum at de ikke er fornøyd. Det er en måte å få oppfylt kravene sine og forbedre situasjonen i landet, sier Chelsea-stopper David Luiz i forkant av kampen mot Mexico ifølge AFP.

Protestene startet da bussprisene i Sao Paulo ble satt opp. Siden har det utviklet seg til en kamp mot blant annet inflasjon, korrupsjon, dårlige eller dyre offentlige tjenester og et kostbart fotball-VM neste år.

Husker bakgrunnen Flere av de styrtrike fotballspillerne kommer selv fra fattige kår, og har ikke glemt hvor tøft livet kan være.

- I dag er jeg i en privilgert situasjon, men jeg glemmer ikke at jeg kommer fra fattige kår, sier Zenit St. Petersburg-spiller Hulk.

- Jeg er brasilianer selv om jeg bor utenlands, og håper alltid på at Brasil vil utvikle seg, sier David Luiz.

- De har rett til å protestere. Det de sier og det de håper på er i riktig retning. Vi må høre på det de sier. Brasil trenger å utvikle seg på mange områder, og det er derfor vi støtter dem. Vi vet at de sier sannheten, sier Hulk.

Mot vold Spillerne er samtidig opptatt av at de støtter fredelige demonstrasjoner, og ber om at protestene foregår i ordnede former.

ØNSKER ENDRING: Studenter samler seg foran rådhuset i Sao Paulo. Demonstrasjonene i Brasils gater er de største i landet på 20 år. Foto: Miguel Schincariol, AFP / NTB Scanpix
ØNSKER ENDRING: Studenter samler seg foran rådhuset i Sao Paulo. Demonstrasjonene i Brasils gater er de største i landet på 20 år. Foto: Miguel Schincariol, AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg stiller meg fullstendig bak demonstrasjonen, så lenge den er demokratisk og fredelig. Jeg er veldig stolt over å se folket kjempe for å endre standarden på offentlig transport, helse, utdanning og så mange andre ting, skriver Fluminense-spiss Fred på Twitter-profilen sin.

Barcelona-back Dani Alves har på Instagram lagt ut et kunstbilde av et stort øye med det brasilianske flagget i. Det brasilianske flagget inneholder landets motto: «Ordem e progresso» - orden og framskritt.

- Orden og framskritt uten vold for et bedre Brasil, et fredelig Brasil, et utdannet, sunt, ærlig og lykkelig Brasil, skriver Dani Alves.

• Brasil møter Mexico i Fortaleza klokka 21 i kveld.