Flytragedien i Colombia

Brasils toppklubber samler seg om Chapecoense, tilbyr gratis spillere og vil gjøre klubben immun mot nedrykk i tre år

- Det er et minimum av solidaritet. 

FRA SEMIFINALEN: De skulle spille finale i i Copa Sudamericana i morgen, men styrtet på veien dit. Tragedien til Chapecoense rører en hel verden. <br>Foto: AFP / NELSON ALMEIDA/ NTB Scanpix
FRA SEMIFINALEN: De skulle spille finale i i Copa Sudamericana i morgen, men styrtet på veien dit. Tragedien til Chapecoense rører en hel verden.
Foto: AFP / NELSON ALMEIDA/ NTB ScanpixVis mer

a(Dagbladet): Flytragedien i Colombia ryster en hel verden, og især den brasilianske fotballfamilien.

81 mennesker, nesten alle knyttet til fotballklubben Chapecoense, var om bord i charterflyet som styrtet på vei til finalen i Copa Sudamericana.

Det er en finale som neppe blir spilt. Bare fem personer skal ha overlevd krasjen, tre av dem fotballspillere på Chapecoense.

Blant ofrene for flyulykken i Brasil var også en tidligere landslagsspiller for Brasil. Mario Sérgio Pontes da Paiva (66) var med ulykkesflyet som sportsjournalist, skriver NTB.

- Jeg har vært i Chapecoense i en lang periode og jeg vet hva vi har vært gjennom for å komme hit. Dette er en så forferdelig tragedie, sa visepresidenten i klubben, Ivan Tozzo, tidligere i dag.

Som en gest til ofrene har finalemotstanderen, colombianske Atlético Nacional, bedt det søramerikanske fotballforbundet om å tildele Chapecoense pokalen i cupen.

Nå følger også resten av fotballen på kontinentet etter.

I Brasil har de aller fleste toppklubbene i kveld tilbudt Chapecoense gratis lånespillere ut sesongen for at de skal kunne stille lag, skriver den brasilianske tv-kanalen Globo på sine nettsider.

STYRKT: Grafikk fra Flightradar24.com skal vise flyets bane før det styrtet. Et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, styrtet nær den colombianske byen Medell’n. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer

I tillegg har de formelt bedt det brasilianske fotballforbundet om at klubben skal beholde topserieplassen de neste tre årene, uavhengig av hvilken tabellplassering de oppnår.

- Det er et minimum av den solidariteten vi kan vise akkurat nå, står det i det åpne brevet signert av klubbene Atletico Paranaense, Botafogo, Coritiba, Corinthians, Cruzeiro, Fluminense, Palmeiras, Santos, Portuguesa, Sao Paulo og Vasco, skriver Globo.