Flytragedien i Colombia

Brasils toppklubber samler seg om Chapecoense, tilbyr gratis spillere og vil gjøre klubben immun mot nedrykk i tre år

- Det er et minimum av solidaritet. 

FRA SEMIFINALEN: De skulle spille finale i i Copa Sudamericana i morgen, men styrtet på veien dit. Tragedien til Chapecoense rører en hel verden. Foto: AFP / NELSON ALMEIDA/ NTB Scanpix
FRA SEMIFINALEN: De skulle spille finale i i Copa Sudamericana i morgen, men styrtet på veien dit. Tragedien til Chapecoense rører en hel verden.
Foto: AFP / NELSON ALMEIDA/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

a(Dagbladet): Flytragedien i Colombia ryster en hel verden, og især den brasilianske fotballfamilien.

81 mennesker, nesten alle knyttet til fotballklubben Chapecoense, var om bord i charterflyet som styrtet på vei til finalen i Copa Sudamericana.

Det er en finale som neppe blir spilt. Bare fem personer skal ha overlevd krasjen, tre av dem fotballspillere på Chapecoense.

Blant ofrene for flyulykken i Brasil var også en tidligere landslagsspiller for Brasil. Mario Sérgio Pontes da Paiva (66) var med ulykkesflyet som sportsjournalist, skriver NTB.

- Jeg har vært i Chapecoense i en lang periode og jeg vet hva vi har vært gjennom for å komme hit. Dette er en så forferdelig tragedie, sa visepresidenten i klubben, Ivan Tozzo, tidligere i dag.

Som en gest til ofrene har finalemotstanderen, colombianske Atlético Nacional, bedt det søramerikanske fotballforbundet om å tildele Chapecoense pokalen i cupen.

Nå følger også resten av fotballen på kontinentet etter.

I Brasil har de aller fleste toppklubbene i kveld tilbudt Chapecoense gratis lånespillere ut sesongen for at de skal kunne stille lag, skriver den brasilianske tv-kanalen Globo på sine nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer