Brasils tre R-er

Brasil har tre stjernespillere med i VM som alle begynner på bokstaven R: Ronaldo, Rivaldo og Ronaldinho er trioen fansen håper skal lede fotballstormakten til det femte VM-gullet.

Rivaldo og Ronaldo klarte ikke å lede Brasil til VM-gull i 1998. Nå er begge fire år eldre og atskillig bedre fotballspillere. I tillegg har duoen fått med seg Ronaldinho, som beskrives som en av verdens største fotballtalenter. Dermed kan det være duket for mye moro med Brasils tre R-er i årets sluttspill.

Samtlige sluttspill

Brasil er fotballstormakten i VM-sammenheng og har deltatt i samtlige 16 sluttspill. I kvalifiseringen til årets mesterskap sleit brassene tungt. Brassene måtte vente helt til siste kamp før VM-turen kunne bestilles. I den kampen ble det 3- 0 mot Venezuela, heldigvis. Fordi et VM uten Brasil ville vært et VM uten spektakulære spillere.

Ser vi på historien er den full av brasilianske stjerner og den største av dem alle er Pelé. Han ledet landet til VM-gull allerede som 17-åring i 1958, og mener årets lag er blant favorittene.

- Men det er først og fremst på grunn av sine VM-tradisjoner, sier Pelé til nyhetsbyrået EFE.

Frisk igjen

De som skal ordne årets gull er de tre R-ene. Barcelona-spilleren Rivaldo har hatt problemer med begge knærne denne sesongen, men skal være i rute foran VM som starter 31. mai. Han trente med Brasils tropp for første gang denne uka, og spiller sannsynligvis siste oppkjøringskamp mot Malaysia førstkommende lørdag.

- Jeg er klar hvis treneren tar meg ut, sier Rivaldo.

Kneskade

Ronaldo har også slitt med en kneskade i lengre tid, men er frisk og rapporteres i stadig stigende form. Han var svært deppet etter at gullet i Serie A ikke gikk til Inter, men skuffelsen har lagt seg.

- Nå er det bare VM som teller, sier Inter-spissen.

Ronaldinho har ikke rukket å skaffe seg et verdensstjernenavn ennå, men det kommer garantert til å komme. Han har imponert flere franskmenn med spektakulære scoringer for Paris St. Germain, og det er bare et tidsspørsmål før han slår ut i full blomst.

Brasils VM-meritter:

1930: Første runde

1934: Første runde

1938: Bronse

1950: Sølv

1954: Kvartfinale

1958: Gull

1962:Gull

1966: Første runde

1970: Gull

1974: Fjerdeplass

1978:Bronse

1982:Andre runde

1986:Kvartfinale

1990:Andre runde

1994 Gull

1998:Sølv

BACK IN BUSINESS: Rivaldo har hatt trøbbel med begge knærne, men er i rute til fotball-VM.
VERDENSSTJERNE: Ronaldo har lagt skademotgangen bak seg, og rapporteres i stadig stigende form.
STORTALENT: Ronaldinho er en av Brasils unge, lovende spillere som kan slå ut i full blomst under VM.