Brasils trener skal overvåkes

Mario Zagallo beholder jobben som Brasils landslagssjef i fotball, men landets fotballpresident Ricardo Teixeira kommer til å utpeke en «teknisk koordinator» som skal jobbe ved siden av Zagallo. Dessuten vil forbundet nøye overvåke trenerens arbeide fram mot VM.

- Den tekniske koordinatoren må bli en person med bred erfaring som har levd i fotballen i lang tid, sa Teixeira under en velbesøkt pressekonferanse. Ansettelsen skal skje i løpet av uka.

Etter Brasils skuffende resultater i Concacaf-mesterskapet nylig uttalte Teixeira seg svært kritisk til trenersituasjonen, og det ble spekulert i at Zagallo ville miste jobben.

Ufrivillig hjelp

Zagallo har motsatt seg innblanding fra forbundsledelsen, men nå er han mer eller mindre satt under administrasjon. Teixeira har også utnevnt den tidligere landslagskeeperen Gilmar til kampobservatør med ansvar for å kartlegge VM-motstanderne Norge, Skottland og Marokko.

Zagallo må finne seg i å miste eneansvaret for landslaget og få en mann som jobber ved siden av seg, mer eller mindre i den samme rollen han selv spilte for Carlos Alberto Parreira i 1994.

Mario Zagallo har vært involvert i alle Brasils fire VM-triumfer. Han var spiller i 1958 og 1962, landslagssjef i 1970 og assistenttrener i 1994. Han er en stolt mann, og vil trolig reagere på Teixeiras tiltak.

Bortskjemt

Ydmykelsene i Concacaf-mesterskapet, med uavgjorte kamper mot Jamaica og Guatemala og tap for USA i semifinalen, ble for mye for bortskjemte brasilianere som har bare to tap å se tilbake på de siste fire.

- Den tekniske komiteen må bli sterkere og etter min mening større, sa Teixeira og varslet flere ansettelser. Han la til at forbundet vil ha ukentlige møter med Zagallo og hans stab for å sjekke arbeidet som gjøres fram mot VM.

Om de mange kokkene lager ekstra mye søl, kan det bli til Norges fordel i VM. Lagene møtes i Marseille 23. juni.

(NTB-Reuters)

<B>BLODIG ALVOR:</B> Fotball i Brasil er blodig alvor: Nå vil landets fotballforbund ansette en person som skal overvåke alt landslagstrener Zagallo gjør fram mot VM. Her er Zagallo sammen med vår egen - og uovervåkede - Drillo under VM-trekninga i fjor.