Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasils vinnemaskin

PARIS (Dagbladet): Spioner, rådgivere, diettspesialister, toppmoderne medisinsk utstyr - det er ingen tilfeldighet at Brasil har nådd finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting har vært overlatt til tilfeldighetene helt siden 50-åra. La Selecao hater alt som minner om amatører. Beslutningen om å modernisere og profesjonalisere ble tatt etter det traumatiske nederlaget mot Uruguay på Marcana Stadion i Rio, i 1950, skriver avisa Le Monde.

Da kom fotballens ledere og journalister sammen for å analysere nederlaget. Noen år seinere ble Joao Havelange valgt til president for det brasilianske sportsforbundet. Han la om hele lederskapet rundt laget, og opprettet den første tekniske kommisjonen, som besto av trenerne, en lege, en tannlege, en fysisk trener og en psykolog. Resultatet kom åtte år seinere, da Brasil seiret i Sverige.

I dag blir laget blant annet drillet av Evandro Mota, som vanligvis råder bedrifter til å yte enda mer. Han kanaliserer spillernes energi og sørger for at de hele tida er bevisste, og ikke tar seieren på forhånd. Tilfeldigheter er bannlyst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!