Brassen bedre enn Martin

Lyns nye brasilianer Edmilson slo landslagskaptein Martin Andresen i Dagbladets midtbaneduell. Men to digre kjøttsår ble for mye for brassen.

SLEMMESTAD (Dagbladet): To digre gnagsår gjorde at Edmilsons første prøvespill for Lyn ble kortere enn planlagt. Men han rakk å vise at ballbehandlingen sitter.

-  Spillemessig gikk det bra, men fikk selvfølgelig ikke ut alt jeg kan på grunn av gnagesår, sier Edmilson til Dagbladet.

Dagbladets tall gir brassen med Champions League-erfaring rett. Han slo knapt en feilpasning - i motsetning til Andresen - og kunne til og med scoret i sin debutkamp for Lyn.

KAMPFAKTA

Treningskamp Slemmestad stadion.

Stabæk- Lyn 1- 1 (1- 1).
Mål: 1- 0 Veigar Pall Gunnarsson (6), 1- 1 Jan Derek Sørensen (22).

-  Du ser at han er en god fotballspiller. God teknikk, smarte bevelgelser og kloke valg. Han har absolutt ikke svekket sitt kandidatur, men jeg skulle gjerne sett ham i en hel omgang, sier Lyn-trener Hans Knutsen til Dagbladet.

Trenger flere kamper

Martin Andresen endte nylig på 10. plass i en bridgeturnering i New York, og det var tydelig at midtbaneeleganten ikke tok med seg fotballsko, men joggesko «over there». Touchen var ikke som den pleier. Men landslagskapteinen skal ha pluss for duellspillet.

FAKTA

Edmilson

Pasninger: Veldig sikker pasningsfot, både kort og langt. Bare en feilpasning.

Dueller: Ruvet ikke i duellene og har mer å gå på defensivt.

Avslutninger: Kom seg fri på førstestolpe, men headingen gikk rett på keeper.

Totalt: Misset knapt ballen og gjorde hele tida gode valg. Kunne med hell ha scoret. Svakere i duellspillet, men slet med store gnagesår. Spilte 25. minutter i andre omgang.

-  Jeg løp to ganger daglig i New York og føler at den fysiske formen er bra. Men jeg trenger flere kamper før jeg er tilbake i toppslag, sier han, og håper å være kaptein når Norge møter Belgia 18. august.

-  Hvor lang tid tror du Hareide vil gi deg?

-  Det tenker jeg ikke noe på. Det viktigste for meg er å spille best mulig for Stabæk, sier Andresen. Han ville ikke kommentere egen innsats i går.

Men om Edmilson sa han følgende:

-  Han hoppet ut etter 25 minutter, sier ikke det det meste? Så ikke så mye til ham, men han hadde god teknikk, svarer Andresen.

Foretrekker Martin

Stabæk-trener Gaute Larsen er ikke i tvil om at Andresen har mye å gå på ennå.

-  I dag var han ikke like godt orientert, men det henger sammen med at han slet litt med touchen. Løpsmessig har det begynt å komme seg, og Martin glimter til innimellom, lyder dommen fra Larsen.

FAKTA

Andresen

Pasninger: Slo for mye feil og valgte tidvis vanskelige løsninger.

Dueller: Jobbet hardt og var god i duellspillet.

Avslutninger: Fikk sjansen utenfor 16-meteren etter fin opprulling. Midt på keeper.

Totalt: Slet med touchen og var ikke i nærheten av sitt beste. Pluss for god jobbing. Enkelte gode forsøk på gjennombruddspasninger, men hadde ikke marginene på sin side. Spilte 63 minutter.

-  Edmilson er god med ballen i beina, men det er mer driv over Martin, som er flink å vende spillet. Jeg ville valgt Martin, for å si det sånn, sier Larsen.

LYNGLIMT: Lyns Brasse Edmilson (t.v.) var hakket bedre enn Norges landslagskaptein Martin Andresen i går. Spesielt pasningsmessig var brasilianeren god.