Brassene angriper Chelsea

Fenerbahce skjelver ikke akkurat i buksene.

• Direkte 20.45: Liverpool - Arsenal og Chelsea - Fenerbahce

(Dagbladet.no) Tyrkerne har 2-1 å gå på etter den første kampen, og har startet den psykologiske krigføringen med engelskmennene.

Spesielt de brasilianske profilene til Fenerbahce langer ut mot Chelsea i forkant av kampen.

Den gamle legenden Zico er trener i Istanbul-klubben og han kritiserer spillestilen til londonerne.

- Chelsea har blitt et mer defensivt lag etter at José Mourinho forsvant. De pleide å presse høyt inne på motstandernes banehalvdel, med stor selvtillit. Nå er det mer opptatt av å forsvare seg og vente på kontringer, sier Zico til The Observer.

Vil spille offensivt

Brassen stiller seg også undrende til spillervalgene Avram Grant gjør.

- Chelsea har en fantastisk tropp, men noen ganger virker ikke spillerne helt komfortable i posisjonene de blir plassert i, sier han ifølge AFP.

- DÅRLIGE HJEMME: Roberto Carlos mener Chelsea er et dårlig hjemmelag. Men statistikken viser noe helt annet ... Foto: REUTERS
- DÅRLIGE HJEMME: Roberto Carlos mener Chelsea er et dårlig hjemmelag. Men statistikken viser noe helt annet ... Foto: REUTERS Vis mer

Men det er ikke slik at 80-tallshelten er helt uten respekt for Chelsea.

- De er selvfølgelig fortsatt veldig farlige, for de har mange kvalitetsspillere.

Zico lover at de ikke kommer til å ri på ledelsen på Stamford Bridge. Han vet av erfaring at det sjelden er spesielt lurt, i hvert fall ikke når et så godt lag står på motsatt banehalvdel.

- Vi kommer til å spille slik vi alltid gjør. Det er vår stil å være offensive og spille attraktiv fotball. Det er derfor vi har kommet så langt, og det blir ikke annerledes i kveld, sier han.

- Hjemmeproblemer

Roberto Carlos er usikker foran kveldens returoppgjør og han gikk også glipp av den første kampen i Istanbul. Han har likevel stor tro på tyrkisk triumf.

- Chelsea har problemer på hjemmebane. Jeg så dem mot Middlesbrough og de hadde store problemer med å vinne, sier han til Telegraph.

Men veteranen har nok ikke studert statistikken så godt. Chelsea har vunnet sju av de ti siste hjemmekampene i Champions League, og de tre andre endte uavgjort. I Premier League har ikke blåtrøyene tapt på hjemmebane siden februar 2004.

Brassene angriper Chelsea

Fenerbahce er også veldig gode hjemme - og dertil svake borte. De har tapt fem og spilt uavgjort to ganger på de sju siste Champions League-kampene på fremmed gress.

Likevel:

- Hvis vi spiller bra, kommer til sjanser og scorer et mål - da er jeg sikker på at vi går videre.

Chelsea-nerver

Playmaker Alex mener at det er Chelsea som nå har det største presset på seg. For londonerne vil det være en gedigen skuffelse å ryke ut av turneringen nå, spesielt siden de trakk det på papiret letteste laget.

- Dette er årets kamp for oss, sier Alex til Sky Sports.

- Jeg tror at det har spredd seg litt usikkerhet i Chelsea. De var nok sikre på å slå oss i utgangspunktet, men nå er presset på dem. Det gir oss en fordel. Hvis klokka tikker og de ikke har scoret, da vil nervene komme, mener han.

Målsettingen til Fenerbahce var å gå videre fra gruppespillet. Nå vil de selvfølgelig være med på moroa i noen uker til.

- Fansen var fornøyd med avansement fra gruppespillet, men nå er de gale etter å komme til semifinalene, sier Alex.

VIL VINNE FOR FANSEN: Slik ser det ut når Alex tar cornere i den hjemlige serien. Politiet må beskytte ham mot gjenstander fra tribunen.
SATSER OFFENSIVT: Zico lover at Fenerbahce skal spille underholdende fotball på Stamford Bridge i kveld.