Firmino og Coutinho ga Liverpool-seier mot Brighton

Brassene herjet da Liverpool avgjorde på 79 sekunder

Roberto Firmino scoret to og Philippe Coutinho var banens beste da Liverpool slo Brighton.

HERJET: Roberto Firmino og Philippe Coutinho scoret to hver i maktdemonstrasjonen på Englands sørkyst. Her med lagkameratene Mohamed Salah og Andy Robertson. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HERJET: Roberto Firmino og Philippe Coutinho scoret to hver i maktdemonstrasjonen på Englands sørkyst. Her med lagkameratene Mohamed Salah og Andy Robertson. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Brighton – Liverpool 1–5 (0–2)

(Dagbladet): Liverpool fortsatte sitt gode spill i Premier League med en overbevisende seier borte mot Brighton.

Siden 4-1-tapet mot Tottenham i oktober har laget nå fem seire og en uavgjort og henger på lagene bak Manchester City.

Nok en gang var det Liverpool-angrepet som overbeviste mest. Jürgen Klopp har mange kvalitetsangrepsspillere å velge mellom og her fikk Sadio Mané hvile etter scoringen i midtuka. Inn for ham kom Mohamed Salah som startet på benken sist.

Rask dobbel

Liverpool dominerte banespillet fullstendig fra start og skapte sjanser tidlig ved Mohamed Salah og Roberto Firmino.

Det var slett ikke ufortjent da de fikk lønn for strevet en halvtime ut i oppgjøret. En god corner fra Philippe Coutinho ble kontant ekspedert i mål av Emre Can.

79 sekunder seinere var ledelsen doblet for gjestene.

Mohamed Salah førte fram en Liverpool-kontring og fant Coutinho ute på kanten. På ett touch med venstrefoten slo han ballen inn bak forsvaret og Roberto Firmino hadde en enkel jobb med å sette foten til ballen på bakerste stolpe.

Dødelige kontringer

Rett etter pause burde Brighton redusert. Izzy Brown slo et perfekt innlegg, og Glenn Murray kunne ha sendt hjemmelaget tilbake i kampen. I stedet vartet Simon Mignolet opp med en strålende redning.

Og da forsvant Liverpool den andre veien. En lang klarering fant veien til Salah etter flott samspill av brassene Firmino og Coutinho. Premier League-toppscoreren tok med seg ballen mot sekstenmeteren og serverte Roberto Firmino. Brasilianeren var igjen sikker og scoret sitt andre mål for dagen.

Brighton fikk et lite håp da dommer Graham Scott dømte straffe etter en liten dytt i ryggen på en corner. Fra straffemerket gjorde Glenn Murray ingen feil.

Coutinho-show

Både Liverpool og Brighton hadde sjanser til å gjøre noe med stillingen deretter, og José Izquierdo var nærmest å skape enda større spenning i sluttminuttene, men Liverpool-unggutt Trent Alexander-Arnold fikk ryddet unna i siste øyeblikk.

Da kunne i stedet Philippe Coutinho sette kronen på verket. Den ettertraktede brasilianeren fikk muligheten på frispark fra 18 meter. Da muren hoppet trillet ballmagikeren ballen frekt under Brighton-spillerne og i det tomme hjørnet.

Og Coutinho ga seg ikke med det. Rett etter drev han på nytt framover, og da skuddet hans tok i Lewis Dunk kunne ikke Mat Ryan gjøre annet enn å se ballen gli forbi seg og inn i målet.

Dermed ble det en suveren 5-1-seier til bortelaget, som nå kan fokusere på den avgjørende gruppespillkampen i Champions League mot Spartak Moskva onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer