Brasser jages av VIF

Vålerengas gutter 15 har alvorlige ambisjoner om å kutte inn på forspranget til Norway Cups mestvinnende lag: Pequeninos do Jockey fra Brasil.

Brassene har 15 gull. Vålerenga, Røa og Skeid er de beste norske lagene - med seks gull hver. Vålerengas Marlon Rojas Teart (15) og Jonas Tekle (14) liker dårlig at brasilianske Pequeninos er så suveren.

Seier i Tsjekkia

-  Det holder ikke for oss. Vi skal ta dem igjen sakte, men sikkert i åra som kommer, lover kapteinen på Vålerengas gutter 15, Marlon Rojas Teart.

-  Vi spiller på hjemmebane og har flest tilhengere på sidelinja. Derfor satser vi på å slå brassene sammenlagt, sier vingspilleren Tekle.

I år stiller Vålerenga med 23 lag. Dessuten har Rojas Teart og Tekle seiersmak i munnen etter en fotballcup i Tsjekkia nylig. I finalen knuste de det engelske laget Twyford 3-0. I Norway Cup legges ikke lista lavere.

-  Vanskelig

-  Vi er ikke med for moro skyld. Vi skal ta gull i Norway Cup, forteller kapteinen.

Marlon er sammen med Jonas likevel stolt av å kunne spille på det laget som har tatt flest gull i verdens største fotballturnering av de norske lagene.

-  Selvfølgelig. Men vi kan ikke slå oss til ro med seks gull, forklarer midtstopperen. Selv om VIF-gutta har store ambisjoner om å vinne finalen på Ekebergsletta, er ikke de ansvarlige i VIF like sugne på å jage brassenes seiersrekke.

-  Det har aldri vært et mål for oss, sier Vålerangas daglige leder Elin Horn. Hun tror det kan bli vanskelig for VIF å gjøre noe med Pequeninos.

-  Vi registrerer at de kommer med spillere med ekstreme kvaliteter. Vålerenga spiller med de lagene vi har og er derfor ikke så opptatt av å vinne mest, sier Horn.

LEDER: Disse gutta har bidratt til at Pequeninos do Jockey fra Brasil er det mest suksessrike laget i Norway Cup-historien.