Brassespiss nær City-overgang

Prater også med Ronaldinho.

(Dagbladet.no): Manchester City-eier Thakshin Shinawatra har for alvor startet sin andre revolusjon i Manchester City. I fjor skjedde det store omveltninger da Sven Göran Eriksson tok det sportslige roret. Nå har Mark Hughes overtatt for Svennis som manager for de lyseblå, og flere nye ansikter bekreftes på vei inn.

Mye tyder på at førstemann inn stadionportene i Manchesters Eastlands, er CSKA Moskvas lovende, brasilianske spiss Jô. Overgangssummen skal ligge på rundt 200 millioner kroner for 21-åringen fra São Paulo med fotballfortid i Corinthians.

- Jeg tror tror vi kommer til å sluttføre avtalen ganske så raskt. Det kan bli i løpet av de nærmeste sju dagene, men også enda raskere om det lar seg gjøre, sier Manchester Citys styreformann Gary Cook i et raddiointervju med BBC Radio 5 Live gjengitt på BBC sine nettsider.

Den unge brasilianeren var et overgangsmål for City allerede før Mark Hughes ble ansatt tidligere i uken, og nå er det potensielle rekordkjøpet både diskutert og klarert med Hughes.

Interessert Ronaldinho

Styreformann Cook lettet også på sløret vedrørende spekulasjonene rundt Ronaldinho. City-toppen hevder at den fallerte superstjernen kan være interessert i å spille for City, men at noen bindende avtale mellom partene foreløpig er langt unna.

- Vi befinner oss tidlig i prosessen, og jeg vil ikke si for mye på nåværende tidspunkt, men Barcelona har gitt oss klarsignal til å prate med ham. Han ønsker å vise verden at han fortsatt er den beste, og har understreket at han er interessert i å spille for Manchester City. Hvis ikke hadde vi ikke befunnet oss på det stadiet vi er nå, innrømmer Cook overfor BBC Radio 5 Live.

Supporterfavoritt

MÅLFARLIG: Jô har vist seg fram som en målfarlig spiller for CSKA Moskva, også i Champions League, som her mot Inter og Ivan Cordoba. Foto: AP/Scanpix
MÅLFARLIG: Jô har vist seg fram som en målfarlig spiller for CSKA Moskva, også i Champions League, som her mot Inter og Ivan Cordoba. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Cook ser også store, positive ringvirkninger om de skulle klare å lokke ballgeniet med den lange hestehalen til Manchester, noe byrivalen i rødt ikke klarte sommeren for fem år siden.

- Jeg tror at Manchester City-supporterne, som er den viktigste parten opp i dette, ville elsket å se Ronaldinho sparke i gang den nye sesongen her. Han ville definitivt fylle opp stadion, påpeker Cook.

Brassespiss nær City-overgang
LEKEN: Se ikke bort ifra at ballartisten Ronaldinho kan bli å se på engelske fotballbaner fra høsten av. Med på lasset følger sikkert også den karakteristiske scoringsfeiringen.