Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brast gulldrømmen her, City?

Craig Gardners straffescoring kan vise seg kostbar i gullkampen.

KOSTBAR SCORING: Patrick Vieira var klønete da han lagde straffespark mot Birmingham - et straffespark Craig Gardner utnyttet på sikkert vis. Dermed måtte Manchester City avse to poeng i gullkampen, og er nå åtte poeng bak byrival Manchester United med en kamp mer spilt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson
KOSTBAR SCORING: Patrick Vieira var klønete da han lagde straffespark mot Birmingham - et straffespark Craig Gardner utnyttet på sikkert vis. Dermed måtte Manchester City avse to poeng i gullkampen, og er nå åtte poeng bak byrival Manchester United med en kamp mer spilt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson Vis mer

(Dagbladet): Birmingham - Manchester City 2-2.

Birmingham har vist seg som lite gavmilde verter når topplagene har gjestet St. Andrews de siste to sesongene. Med unntak av Arsenal for noen uker tilbake, har ingen av de presumtivt beste lagene i ligaen reist fra Midlands uten poengtap.

Et Manchester City-lag allerede kraftig på etterskudd i gullkampen var intet unntak.

Carlos Tevez sendte de lyseblå i en tidlig ledelse, og Aleksandar Kolarovs frisparkkanon sørget for at de tok den tilbake like før pause etter at Nikola Zigic hadde utlignet med et tynt styringstreff på en dødball. Men et brennhardt straffespark fra Craig Gardner i annen omgang forårsaket at det endte 2-2.

Det burde aldri ha blitt utfallet, mener City-sjef Roberto Mancini, som hadde vanskelig for å akseptere dommer Kevin Friends avgjørelse om å dømme straffe kvarteret før slutt.

- Det var en kostbar avgjørelse for vår del. Vi spilte ikke bra, men det var aldri et straffespark, sier Mancini, ifølge Sporting Life.

STYGG SMELL: Micah Richards måtte fraktes til sykehus etter å ha skallet med lagkamerat Nigel De Jong, som heller ikke kunne fullføre kampen mot Birmingham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STYGG SMELL: Micah Richards måtte fraktes til sykehus etter å ha skallet med lagkamerat Nigel De Jong, som heller ikke kunne fullføre kampen mot Birmingham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Dømt er som kjent dømt, og dermed har City åtte poeng opp til byrival Manchester United med én kamp mer spilt. Det betyr trolig  at Roberto Mancinis menn er fullstendig avhengige av å vinne på Old Trafford om ti dager, dersom håpet om det første ligamesterskapet siden på 43 år skal leve videre også etter storkampen 12. februar.

Dessuten kan Arsenal opparbeide seg en komfortabel luke på seks poeng med seier i hengekampen mot Stoke på Emirates, mens Chelsea bare er to poeng bak med én kamp til gode.

Likevel holder laget fortsatt stø kurs mot en plassering blant topp fire, noe som gir Champions League-spill neste sesong. Det vil tross alt være et markant steg opp for en klubb som måtte ta til takke med den forsmedelige femteplassen i fjor.

Stygg Richards-smell Oppgjøret kan også vise seg kostbart for City på skadefronten. Det var nemlig noen ubehagelige minutter da lagkameratene Micah Richards og Nigel De Jong skallet sammen med voldsom kraft.

Det gikk hardest utover førstnevnte, som tilsynelatende mistet bevisstheten, og ble fraktet rett til sykehus på båre med kunstig oksygentilførsel.

- Micah er på sykehus. Jeg har ikke pratet med ham, og har ikke oversikt over hva som skjedde, men det er en hjernerystelse. Han mistet bevisstheten, og er på sykehus, sier Mancini.

- Phillips-Filming Også De Jong, som fikk et kutt i hodet i sammenstøtet, måtte bli igjen i garderoben etter pause.

Han ble erstattet av veteranen Patrick Vieira, som var den som forårsaket straffesparket, som Birmingham utlignet på, med en klønete inngripen, som Mancini mente veteranen Kevin Phillips gjorde altfor for mye ut av.

BEFESTET FEMTEPLASSEN: Tottenham trygget femteplassen i ligaen da de slo Blackburn på Ewood Park. Peter Crouch avgjorde oppgjøret bare tre minutter ut i kampen.Foto: SCANPIX/EPA/FOTOSPORTS / ROBIN PARKER
BEFESTET FEMTEPLASSEN: Tottenham trygget femteplassen i ligaen da de slo Blackburn på Ewood Park. Peter Crouch avgjorde oppgjøret bare tre minutter ut i kampen.Foto: SCANPIX/EPA/FOTOSPORTS / ROBIN PARKER Vis mer

- Han filmet, den spilleren (Phillips). Jeg kan ikke forstå at dommeren dømte straffe. I det han mistet ballen, kastet han seg ned, sier Mancini.

Seier for Spurs og Fulham Tottenham vant 1-0 borte mot Blackburn og trygget femteplassen. Peter Crouch nikket inn det som ble kampens eneste mål allerede i det tredje minutt.

Morten Gamst Pedersen startet på benken for Blackburn, men satte fart i laget da han kom inn mot slutten. Det ble skapt flere store sjanser, men gjestene rodde i land seieren.

Fulham fortsatte sin fine form ved å slå Newcastle 1-0 på Craven Cottage. Brede Hangeland tok luven av gjestenes spisser, men Newcastle stoppet nordmannen på Fulhams dødballer ved ustanselig å trekke ham i trøya.

Dommeren reagerte ikke på ulovlighetene, og dermed ble det opp til Damien Duff å straffe Newcastle da han ble matchvinner på Danny Murphys framspill midt i annen omgang.

West Ham bort fra bunnen Victor Obinna (2) og debutanten Robbie Keane scoret da West Ham tok en viktig seier med 3-1 borte mot Blackpool.

Seieren førte laget bort fra jumboplassen. Den ble overlatt til Wolverhampton, som tapte 0-1 for Bolton. Håpet om umiddelbar bedring for Mick McCarthys elever er heller marginalt, med tanke på at serieleder Manchester United gjester Molineux i helgen.

«Trotters»-debutanten Daniel Sturridge, på lån fra Chelsea, avgjorde sin første kamp i nye klubbfarger helt på tampen av oppgjøret på Reebok Stadium.

NY HJEMMESEIER: Fulham sprudlet ikke like mye som mot Tottenham i FA-cupen på søndag, men tok allikevel en ny god hjemmeseier da Damien Duff scoret kampens eneste mål mot Newcastle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
NY HJEMMESEIER: Fulham sprudlet ikke like mye som mot Tottenham i FA-cupen på søndag, men tok allikevel en ny god hjemmeseier da Damien Duff scoret kampens eneste mål mot Newcastle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling