Brast gulldrømmen, Molde?

- En «skitkamp», oppsummerer Jonevret.

MATCHVINNER: Martin Fillo (t.h.) ble matchvinner for Viking etter en herlig stikker fra innbytter Andreas Ulland Andersen. Vegard Forren kom for seint til å avverge.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
MATCHVINNER: Martin Fillo (t.h.) ble matchvinner for Viking etter en herlig stikker fra innbytter Andreas Ulland Andersen. Vegard Forren kom for seint til å avverge.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Molde 2-1.

Etter en svak åpning av serietoer Molde, førte Aksel Berget Skjølsvik romsdalingene i ledelsen etter 17 minutters spill. Det var første gang i kampen Molde klarte å sette Viking under press.

Et langt innkast fra Knut Olav Rindarøy, en stuss i feltet, og et noe passivt keeperspill av Thomas Myhre - samt en lang tå fra Skjølsvik var oppskriften.

Dermed 1-0 til gulljagende Molde, litt mot spillets gang.

Men det skal sies at Viking heller ikke hadde de store sjansene det første kvarteret, selv om de var det førende laget og hadde ballen mest.

- En «skitkamp», oppsummerer Molde-trener Kjell Jonevret, som syns Viking var marginalt bedre — men heller ikke de var gode.

Skadetrøbbel
Skjølsvik erstattet for øvrig en hofteskadd Megne Hoseth fra start mot Viking. Hoseth tok plass på benken, men det skulle ikke gå lang tid før den elegante midtbanespilleren måtte i oppvarming.

Midtveis i omgangen fikk Moldes brasilianske spiss , Jose Mota, føling med en lårskade. Kjell Jonevret ble tvunget til å gjøre sitt første spillerbytte allerede før halvtimen var spilt i Stavanger.

Ikke noen ønskesituasjon for Molde-treneren, som faktisk har en fortid som spiller i Viking. Svensken spilte for klubben i årene 1988 til 1990.

TOPPSCOREREN VISTE VEI: Birkir Bjarnason viste vei for Viking da han banket inn utligningsmålet fem minutter etter pause.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
TOPPSCOREREN VISTE VEI: Birkir Bjarnason viste vei for Viking da han banket inn utligningsmålet fem minutter etter pause.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Vi mangler to av ligaens beste spillere i dag, det er klart det blir vanskelig. Men jeg føler at hele laget svikter i dag, vi var rett og slett dårlige, sier den sympatiske svensken til Dagbladet.

...og sykdom
Før kampen ble det også klart at en syk Makhtar Thioune måtte stå over oppgjøret. Mattias Mostrøm fikk jobben med å gjøre savnet av den senegalesiske landslagsspilleren minimalt.

En tøff, om ikke umulig oppgave, Thioune har vært fabelaktig i sin debutsesong i Tippeligaen. Med kraft, hurtighet, teknikk og ikke minst en imponerende presisjon har afrikaneren begeistret og underholdt hele fotball-Norge.

- Det er klart vi savner en spiller som Makhtar (Thioune), han utgjør forskjellen og skaper mange sjanser for oss, sier Jonevret.

- Vi spiller årsverste, men er fullt på høyde med Viking. Det er skremmende for Viking sin del, en klubb på den størrelsen bør være bedre enn det de har vist i år, fortsetter svensken — lite imponert over siddisenes resultater så langt i år.

Og uten Thioune virket Molde tammere, overgangene satt ikke og laget slet med å spille seg til sjanser. Etter som Rosenborg — som forventet — slo "lillebror" Bodø/Glimt på lørdag, var romsdalingene avhengige av å vinne for at gapet opp til trønderne ikke skulle bli alt for stort.

Før oppgjøret i vest var avstanden mellom Molde og ledende RBK på syv poeng, med like mange kamper spilt.

Islandsk toppscorer
Det skulle gå bare fem minutter ut i den andre omgangen før Viking fikk sin utligning. Trond Erik Bertelsen fikk lagt ut i feltet, der ventet Birkir Bjarnason.

Islendingen banket ballen i nettet bak Knut Dørum Lillebakk. Bjarnasons sjette for sesongen, og med det er han Vikings toppscorer — fra sin midtbaneposisjon.

UTNYTTET NØLING: Thomas Myhre rykket seint ut fra streken da Pape Pate Diouf vant duellen i feltet etter et langt innkast. Dermed utnyttet Aksel Berget Skjølsvik muligheten og kom seg først på ballen.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
UTNYTTET NØLING: Thomas Myhre rykket seint ut fra streken da Pape Pate Diouf vant duellen i feltet etter et langt innkast. Dermed utnyttet Aksel Berget Skjølsvik muligheten og kom seg først på ballen.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Før sesongen hadde jeg ikke troen på noen toppscorertittel, men jeg har hele tiden sagt at målet mitt er å score ti mål, sier islendingen etter kampslutt.

Etter dette fulgte en lang periode uten store sjanser på Viking Stadion. Før en annen lettbeint midtbanespillers kulle vise seg fram.

Innbytter Andreas Ulland Andersen spilte fram Martin Fillo, tsjekkeren trillet ballen i hjørnet bak en utrusende Dørum Lillebakk.

- Nå er det langt opp til Rosenborg, men vi gir ikke opp. Det er fortsatt 27 poeng igjen å spille om. Nå skal vi revansjere oss mot Aalesund på lørdag, det blir en fest, lover Jonevret.

- Burde scoret

Molde fikk en sjanse til å utligne på tampen, men Magne Hoseths frisparkforsøk gikk utenfor.

- Jeg burde scoret i dag, men det ville seg ikke, det var ikke vår dag i dag, sier Hoseth — som har høstet mye skryt for sine prestasjoner den siste tiden.

Dermed endte det som det gjorde på Aker stadion i vår. 2-1 til Viking.

Og seriegullet ser ut til å havne i Trondheim.