Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brast i gråt etter bragden da Njåtun ble nummer sju

Nederlandske Iren Wust vant gullet på 1500 meteren, mens norske Ida Njåtun endte på sjuendeplass.

VANT: Nederlandske Ireen Wüst sikret i dag sitt femte olympiske gull fordelt på fire mesterskap. Ida Njåtun ble nummer sju på dagens 1500 meter. Foto: AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / NTB Scanpix
VANT: Nederlandske Ireen Wüst sikret i dag sitt femte olympiske gull fordelt på fire mesterskap. Ida Njåtun ble nummer sju på dagens 1500 meter. Foto: AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Atmosfæren i den olympiske ovalen i Gangneung besto som vanlig av entusiastiske hjemmesupportere, hornmusikk flydd inn fra Nederland og rask is da kvinnene mandag ettermiddag gikk sin 1500 meter.

Ida Njåtun mente hun hadde fått svarene hun ville ha på lørdagens 3000 meter. Der hun gikk hun raskere enn hun har gjort på årevis på en lavlandsbane, og hun lanserte seg selv som en outsider til pallen på dagens distanse.

- Formen er bedre enn på lenge, og det kan holde hele veien inn, sa hun til Dagbladet i går.

For sakte

Njåtun åpnet noe forsiktig i par nummer ti mot kineseren Jiachen Hao, men derfra og inn var ikke kineseren noen utfordring.

Dessverre gikk det ikke fort nok sammenliknet med de skarpeste konkurrentene, og hun klarte aldri å hente inn sekundet hun tapte til amerikanske Brittany Bowe på de første 300.

Hun gikk i mål som nummer tre på tiden 1.56,46, men etter henne kom kanonene på rekke og rad.

Suveren nederlender

Allerede i det neste paret kom Ireen Wüst og knuste Bowes ledertid med over ett sekund, og Marrit Leenstra ville ikke være noe dårligere.

Hun hadde teten på Wust i 1200 meter, men i mål måtte også hun se seg slått med nesten ett sekund.

Tiden til Wüst holdt hele veien, og nederlenderen tok gullet med tiden 1.54,35.

Forhåndsfavorittene kom i det siste paret, men skuffet delvis.

Der ventet storkanonene Heather Bergsma og Miho Takagi, og det var knyttet store forventninger til begge. Lenge lå amerikanske Bergsma an til å cruise inn til gullet, men det holdt ikke helt inn. Hun hadde gått ut for hardt, og sprakk solid på siste runde.

Tekagi gikk seg tilsvarende opp, og tok sølvet 20 hundredeler bak gullvinner Wust, mens Bergsma gikk inn til en skuffende åttende plass.

Etter at det ble klart at Tekagi ikke ville klare å tukte henne, tok følelsene overhånd for Wust som har tatt medalje i fire strake OL.

Hun ristet på hodet, og virket nærmest vantro, mens tårene trillet da hun takket tilhengerne som sto i siste sving.

Kunne endt på pallen

Etter målgang er Njåtun fornøyd, selv om hun måtte innse at målet om medalje ble for hårete.

Likevel er hun klar på at hun kunne havnet på pallen i dag dersom alt hadde klaffet.

- Man kan fort hende inn den tiden dersom jeg klarer å gå litt billigere hele veien. I alle fall med tanke på det løpet jeg gjorde. Det hadde vært innafor med et optimalt løp, sier hun til Dagbladet.

Hun er også full av lovord om Ireen Wüst som i dag tok sin femte olympiske gullmedalje fordelt på fire mesterskap.

- Hun går bra teknisk, har en god motor og virker ganske sta. Det tror jeg hun kommer langt med. Hun fortjente det gullet, sier Njåtun.

Njåtuns neste distanse er 1000 meter som går onsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!