Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brast i gråt som 18-åring etter klubbens nedslående beskjed: - Jeg skjønte ikke hvordan de kunne si det

Premier Leagues beste spiller om den tøffe ungdomstida.

ÅRETS SPILLER: Riyad Mahrez lever ut guttedrømmen i Premier League. Foto: Scanpix
ÅRETS SPILLER: Riyad Mahrez lever ut guttedrømmen i Premier League. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Neste utgave av Four Four Two er i salg i Norge fra 3. mai.

(FourFourTwo): Leicesters utrolige sesong er i stor grad takket være algeriske Riyad Mahrez, men vinneren av prisen «Årets spiller i Premier League» har ikke hatt en lett vei mot suksess, noe Joe Brewin fant ut i forkant av aprilutgaven av Four Four Two.

Tårer rant nedover kinnene på en tynn 18-åring samtidig som manageren hans kom med nyheten. Unge Riyad Mahrez var ikke forberedt: Han var bare en tenåring, hundrevis av mil hjemmefra, og så drømmen om å bli fotballspiller gå i knus.

Det var i 2009 i Quimper, et amatørlag på Frankrikes fjerde øverste nivå. De hadde bestemt seg for at driblefanten, som bare sju år seinere skulle ligge an til å vinne Premier League-tittelen med Leicester City, ikke var god nok for dem.

Manager Ronan Salaun, en tidligere proffspiller, hadde likt det han så av Mahrez under et prøvespill sammen med over 20 andre spillere i juli det året, men Saluan kjempet det han trodde var en tapt kamp med å overbevise klubbens øvrige ledere om at denne spinkle vingen var verdt 750 euro i måneden.

Fikk sjansen I september, etter at Mahrez hadde spilt en måned for klubben, ga de imidlertid etter. Mahrez var den eneste Quimper signerte av de som hadde vært på prøvespill den gangen.

Den algeriske landslagsspilleren husker perioden godt når Four Four Two møter ham på King Power Stadium, stedet for mange av 25-åringens blendende øyeblikk som en av Premier Leagues største attraksjoner denne sesongen.

- De sa: «Vi kan ikke signere deg for vi blir nødt til å gi deg en god kontrakt og vi vet ikke om du fortjener det.»

Mahrez smiler.

- Jeg hadde vært med dem en måned på det tidspunktet. Jeg skjønte ikke hvordan de kunne si det. De sa ikke noe til å begynne med. Jeg hadde blitt vant med å spille for laget. De fortalte at de ønsket å beholde meg, men at de måtte sjekke med sjefen for å høre om han var enig. Så de snakket med ham, og det viste seg til slutt at også han ville beholde meg.

Kalkulert risiko I januar 2014 var Mahrez kommet seg til Ligue 2 og Le Havre. På god vei mot opprykk til Premier League etter et tiår borte fra det gjeveste selskapet, la Leicester da inn et bud på rundt 450 000 pund. På den tiden ble det sett på som en kalkulert risiko. Da «revene» meldte sin interesse, hadde ingen i Ligue 1 vært villige til å ta sjansen på ham.

- Jeg hadde noen klubber som var interessert, men ingen skikkelige tilbud, innrømmer Mahrez.

Den unge pariseren hadde lagt bak seg sin beste sesong i Ligue 2, med fire scoringer og seks målgivende pasninger på 34 opptredener i et år hvor Le Havre ble nummer seks. Seks måneder inn i den påfølgende sesongen var overgangen til England derfor like mye et sjansespill for ham som for sin nye klubb.

- Jeg kjente ikke til Leicester. I Frankrike visste vi egentlig ikke hvem klubben var, siden de lå i Championship. Jeg trodde det var en rugbyklubb. Jeg sa først at jeg ikke var sikker på om jeg ville dra, men så kom jeg hit og så fasilitetene og de var gode. Jeg angrer ikke på å ha signert for dem, for det er den beste klubben jeg noen gang har vært i.

Utviklingen siden den gang har vært utrolig. I neste utgave av Four Four Two, som er i salg i Norge fra 3. mai, kan du blant annet lese hele intervjuet med Riyad Mahrez.

Hele Norges coronakart