Brast i gråt

Etter fredagens løp på Thialf isstadion i Heerenveen, ble den nederlandske landslagstreneren Ingrid Paul angrepet verbalt av nordmannen Magne Friestad inne på cafeen vis-a-vis skøytebanen.

Friestad er i Heerenveen som privatperson, men jobber som frivillig på informasjonssiden når skøyteforbundet ber ham om det. Utskjellingen endte i at Ingrid Paul begynte å gråte.

Ikke grisk

- Jeg ble både kalt for illojal og grådig, og fikk klar beskjed om at jeg ikke var noen god person. For meg er det viktig å presisere at jeg ikke forlot norsk skøytesport på grunn av penger, sier Ingrid Paul til Dagbladet. - Jeg ville helst fortsette som landslagstrener i Norge, men skøyteforbundet ville ikke ha meg. Derfor reiste jeg tilbake til Nederland. Magne Friestad bekrefter at Ingrid Paul tok til tårene. - Det er ingen hemmelighet at vi har vært saklig uenige. Jeg traff henne like etter fredagsløpene på Thialf Café, og sa akkurat hva jeg mente. Så begynte hun å gråte, sier Magne Friestad.

Beklager

Han mener det er meningsløst å lage en sak ut av hendelsen, selv om det etter hvert ble ganske høylytt. - Hvis Ingrid føler seg støtt av det som skjedde, beklager jeg det, sier Magne Friestad til Dagbladet. Skøyteforbundets generalsekretær Laila Andresen mener saken er å sammenlikne med fjæra som ble til fem høns. - Magne Friestad har ikke noe med laget å gjøre. Som privatperson har han sagt ting til Ingrid Paul som hun har tatt seg nær av. Det var aldri snakk om håndgemeng. - Ingrid begynte å grine, men husk at vi jenter ofte griner litt lettere enn gutta, sier Laila Andresen til Dagbladet.

IKKE GRÅDIG: Ingrid Paul ble veldig lei seg etter å ha blitt angrepet verbalt. - Jeg ble både kalt for illojal og grådig. For meg er det viktig å presisere at jeg ikke forlot norsk skøytesport på grunn av penger, sier Ingrid Paul til Dagbladet.