Bråstopp for cupaskeladden

Ble spist av Haugesund, et sekshodet troll.

• Resultatservice: Følg utviklingen i dagens fotballkamper

(Dagbladet.no): Haugesund - Nybergsund/Trysil 6-1.

Andredivisjonslaget Nybergsund/Trysil har etter tur slått Fjellhamar og Strindheim samt tippeligalagene Fredrikstad og Vålerenga ut av cupen.

Da miniputtene ble trukket sammen med Haugesund, begynte det virkelig å lukte cupsensasjon.

Men i den første av helgas kvartfinaler ble førstedivisjonslaget altfor, altfor sterke. De er dermed klare for sin første cupsemifinale noensinne.

- Mye av årsaken er at de fikk noen tidlige mål. Vi var slettes ikke mette etter de flotte seierne vi har tatt før, forsikrer Nybergsund/Trysils trener Ola Brenden for TV 2.

Startet med straffe

Allerede etter et kvarters spill blåste dommeren straffe for en Chris Joyce-hands inne i bortelagets sekstenmeter.

Cameron Weaver hadde små problemer med å sende ballen til høyre i nota, til 1-0.

2-0: Haugesunds Jonas Johansen setter inn 2 - 0-målet mot Nybergsund/Trysils keeper Fredrik Tervaniemi i kvartfinalekampen i NM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
2-0: Haugesunds Jonas Johansen setter inn 2 - 0-målet mot Nybergsund/Trysils keeper Fredrik Tervaniemi i kvartfinalekampen i NM. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Få minutter seinere var Weaver igjen involvert, denne gangen som servitør for Jan Johansen. Han kunne styre ballen i åpent mål, til 2-0.

3-0 kom fem minutter før pausen, ved hvem andre enn Weaver. Han lurte seg inn ved bakre stolpe, og skuddet hans var for hardt til at keeper Fredrik Tervaniemi rakk å få opp hanskene.

Weavers innsats sørget for at cupaskeladdene lå tynt an ved pause, det innså også treneren.

- Mye kan tyde på at eventyret er slutt. Vi er for svake i duellspillet foran mål, og dessuten får vi et hardt idømt straffespark mot oss, sa Brenden til TV 2.

- Målet i andre omgang blir å score et mål, la han til.

Weaver-hat-trick

Men det samme målet hadde også Haugesund, noe de viste med all mulig tydelighet rett etter pause.

På omtrent samme måte som han satte inn sitt andre mål, sikret Cameron Weaver seg hat-trick i det 48. minutt: fra kloss hold ved bakre stolpe.

Bråstopp for cupaskeladden

5-0-målet, som kom et kvarter før slutt, var det faktisk ikke Weaver som sto bak. Petter Larsen ble spilt nesten fri, før han løp seg helt fri og satte ballen sikkert i mål.

Etter dette skulle en kanskje tror at Nybergsund/Trysil falt helt sammen, men i stedet sørget Lars Eirik Bredvold for et trøstemål i det 78. minutt.

Med det målet sikret han også statistikken som sier at han har scoret i hver eneste av lagets NM-runder i 2007 - et cupår som uansett vil bli husket i lang tid av folket i Trysil

Ikke engang Haugesunds andre straffemål og sjette scoring (6-1, signert Mickael Antoine Curier) fem minutter før slutt kan endre på det.

- Vi føler oss likevel som en liten vinner. Nå tar vi sikte på å rykke opp samt å gjøre en god elgjakt, sier en smilende trener Ola Brenden etter kampslutt.

Her er resultatene han kan ramme inn i glass og ramme

1. runde: 5-2 Fjellhamar (b)

2. runde: 4-1 Strindheim (h)

3. runde: 2-1 Fredrikstad (b)

4. runde: 3-1 Vålerenga (h)

KAMP OM BALLEN: Nybergsund/Trysil-spilleren Dag Frode Hornseth i aksjon mot Haugesund-spilleren Bjørn Strøm i kvartfinalekampen i NM.