Bråstopp for Ezinne Okparaebo i friidretts-VM

I semifinalen.

GOD INNSATS: Ezinne Okparaebo hadde et godt stykke fram til de beste i semifinalen på 100 meter, men løp to godkjente løp i årets friidretts-VM. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GOD INNSATS: Ezinne Okparaebo hadde et godt stykke fram til de beste i semifinalen på 100 meter, men løp to godkjente løp i årets friidretts-VM. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Ezinne Okparaebo (25) sa i forkant av VM at finaleplass i Moskva slett ikke var utenkelig, men Oslo-jenta fikk det tøft i dagens semifinale.

BUL-løperen løp en godkjent 100 meter, på 11.41, men det holdt ikke til finaleplass seinere i kveld (kl.19.50 norsk tid).

- Jeg følte at noen tjuvstartet. Da jeg «gikk» tilbake i blokken, skjøt de (startskuddet), sa en skuffet og gråtkvalt Okparaebo til NRK.

Amerikanske Carmelita Jeter og ivorianske Murielle Ahoure beinfløy begge inn til 10.95, og hadde få problemer med å ta seg til formel-1-finalen.

English Gardner ble nummer tre i semifinalen, mens Ezinne, som løp i banen helt ytterst til høyre, ble nummer sju. Det holdt altså ikke. Spesielt ikke da starten hennes var langt svakere enn normalt.

Den norske jenta var svært lettet etter å ha tatt seg greit videre fra forsøksheatet søndag. Hun har vært plaget av en overbelastet stortå hele sesongen, og har måttet stå over flere konkurranser.

Det har ført til at hun aldri har vært i nærheten av nivået hun oppnådde under OL i London i fjor, da hun satte sin hittil siste Norgesrekord, på 11.10.

Dagbladet kommer med mer!