Bråstopp for Kjus

Lasse Kjus kjørte inn til 5. plass i det som kan ha vært hans siste utforrenn. Kjus ledet fram til siste mellomtid, men tapte 67 hundredeler til vinner Stephan Eberharter på slutten.

Lasse Kjus valgte startnummer 15 i dagens utfor i Altenmarkt, noe som kan ha kostet ham seieren i verdenscupavslutningen.

Det var veldig varmt i Østerrike og løypa ble betraktelig bløtere etter hvert som løperne satte utfor. Det fikk de som startet sent virkelig merke.

- Det var for så vidt helt grei kjøring, men det må ha blitt en bråstopp for meg på slutten, for jeg tapte mye tid i avslutningen uten at jeg gjorde noen spesielle feil, sa Lasse Kjus til NTB.

Kjus ledet på alle mellomtidene, og lå fire hundredeler bak Stephan Eberharter på siste måling. Men på de siste meterne ned til mål ble også Kjus offer for forholdene, og i mål var han 63 hundredeler bak hjemmeyndlingen Stephan Eberharter. Dermed tapte Kjus utrolige 67 hundredeler i den siste delen av løypa.

- Føret ble nok litt tregere etter hvert, for det var varmt her i dag og snøen begynte å suge, sa Kjus.

Lasse Kjus har ennå ikke bestemt seg for om han vil satse neste sesong, og dagens renn kan ha vært hans siste utforrenn.

Kjetil Aamodt endte til slutt på 10. plass i dagens renn, et sekund og 60 hundredeler bak. Kenneth Sivertsen startet på nest siste startnummer og kjørte ut etter andre mellomtid.

Eberharter har vært den suverent beste utforkjøreren hele denne sesongen og vant sesongens sjette utforseier i Altenmarkt.

- Forholdene i dag var gode da jeg kjørte, men varmen gjorde at det ble bløtere og vanskeligere etter hvert, så det var avgjort en fordel for meg å starte så tidlig som jeg gjorde, sa Stephan Eberharter.