- Bråstopp for Norge

De utenlandske avisene er stort sett enig i at Jugoslavia vant fortjent mot Norge. Nyhetsbyrået Ritzau mener en norsk oljeplattform er et mer spennende syn enn norsk fotball.

Dette skriver dagens aviser om Norge-Jugoslavia.

AFTONBLADET (Sverige):

- Bråstopp for Lillebror.

- Den ene jugoslaven rakk ikke å reise seg før den neste lå på gresset.

- Norges spill var hverken underholdende eller effektivt. Det ble rett og slett bråstopp for Norge i går.

BT (Danmark):

- De siste 45 minuttene på Stade de Sclessin utviklet seg til én lang sykejournal. Pressede jugoslaver balanserte sin knepne ledelse til seier ved å bruke alle midler, på den til tider krigslignenede skueplass.

RITZAU (Dansk nyhetsbyrå):

- Det er mer spennende å se på en norsk oljeplattform i 90 minutter enn det er å se Norge spille, skriver nyhetsbyrået.

EKSTRABLADET (Danmark):

- Jugoslavia vant helt fortjent 1-0.

- Nordmennene klarte ikke å omstille det kompakt forsvarsspillet til angrepsspill. De teknisk overlegne jugoslavene spilte seg til flere store sjanser i en første omgang som de burde ha vunnet med mer enn ett mål.

BBC (Nettutgaven):

- Jugoslavene brukte alle triksene i boka for å holde på ledelsen - det var en vanskelig kamp å dømme.

- Jugoslavene virket mest interessert i å vinne frispark. De viste liten interesse for å stå på beina da de norske spillerne var i nærheten.

Slik så noen av de utenlandske journalistene på pressetribunen kampen i går:

VACLAV VACEK

Vltava Byrä, Tsjekkia:

- Norge spilte bra, men jeg er ikke tvil om at Jugoslavia vant fortjent. Men det overrasket meg at Jugoslavia var et så ufint lag.

IGOR PANEVSKI,

Makedonski Sport, Makedonia:

- Veldig engelsk spillestil Norge hadde, og Norge klarte aldri å forandre taktikk underveis. De ble løpende etter teknisk gode jugoslaver. Jugoslavia vant fortjent, Norge hadde dårlige angripere og på midten ble det for store rom for tekniske jugoslaver.

SHAICHI TAMUSH,

Football Analyst, Japan:

- Ingen av lagene imponerte meg, dette var en kamp på et lavt nivå. Norge spilte utrolig ensformig og uten sting i angrepet. Dårlig bevegelse, jeg tror varmen også bidro til at Norge ikke fikk vist hva de kan. Jugoslavia viste overlegen teknikk, Norge var syltynne teknisk.

GRADIMIR BRANKOVIC,

Glas Javnoski, Jugoslavia:

- Dette var det ekte Jugoslavia og ikke det du så mot Slovenia. Vi var best teknisk og taktisk, Norge skuffet meg. Våre gutter var sterke og vant de fleste duellene. Vi spilte for god fotball for Norge, jeg er sikker på at Spania og Jugoslavia går videre fra denne gruppen. Det er de beste landene.