STORTAP: Valenciennes valset over serieleder Marseille på hjemmebane, og ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP PHOTO / NTB Scanpix
STORTAP: Valenciennes valset over serieleder Marseille på hjemmebane, og ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

Bråstopp for seiersvante Marseille

Gikk på stygt bortetap mot Valenciennes.

Marseilles seiersrekke i fransk 1. divisjon fikk en brå stopp med et stygt 1-4-tap borte for Valenciennes.

Den franske serielederen vant de seks første kampene i årets sesong, men ble knust av et effektivt hjemmelag søndag. Allerede ved pause sto det 3-0 på Stade de Hainaut etter scoringer av Gaël Danic, Anthony Le Tallec og Foued Kadir.

Le Tallec sørget for mer Marseille-ydmykelse da han scoret sitt andre mål for dagen etter en drøy times spill. Til tross for at gjestene hadde hele 60 prosents ballbesittelse, klarte de ikke å score.

- Ingenting fungerte eller gikk riktig vei for oss. At vi kom under 0-3 til pause, ødela muligheten til å slå tilbake, sa trener Elie Baup.

Først i tilleggstiden fikk Jordan Ayew laget et trøstemål for Marseille, men da var kampen for lengst avgjort.

- Resultatet i dag er tungt og brutalt og vil få konsekvenser. Vi må snakke om det innad i laget og jobbe med ting i løpet av neste uke.

- Men vi skal ikke dvele ved et så stort nederlag for alltid. Vi må se framover og tenke på vår neste utfordring og hvordan vi kan gjøre ting bra igjen, sa Baup.

Resultatet var godt nytt for blant andre hardtsatsende Paris Saint-Germain. Zlatan Ibrahimovics klubb ligger tre poeng bak serielederen etter sju serierunder.

Samtidig kan serietreer Lyon krype opp i ryggen på Marseille med seier hjemme mot Bordeaux søndag kveld.

(NTB)