NUMMER TO: Anders Bardal kom på delt andreplass på Lillehammer i dag, til lettelse for trener Alexander Stöckl.
Foto: Geir Olsen / Scanpix
NUMMER TO: Anders Bardal kom på delt andreplass på Lillehammer i dag, til lettelse for trener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

Bråthen fryktet å bli stemplet som «Komiske Ali»

Manglende resultater gikk på æren løs for hoppsjefen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Roen har senket seg over hopperne på Lillehammer søndag kveld. Andreplassen til Anders Bardal i ettermiddag — bak østerrikeren Andreas Kofler - bidrar til en smule arbeidsro.
 
I morges våknet Hopp-Norge til overskrifter med fiaskoinnhold i Dagbladets papiravis. Lørdagens 15. plass til Bardal — som beste resultat — var også i den kategorien.
 
Sportssjef Clas Brede Bråthen har hele tida sagt at hopperne er på rett vei med den nye treneren Alexander Stöckl.
 
Men:
 
Før dagens verdenscuprenn har det ikke akkurat vært samsvar mellom ord og handling.
 
- Ikke bare prat
I en uttalelse fra Bråthen søndag kveld heter det:
 
- Omtrent i samme øyeblikk som sportssjefen begynte å frykte at han skulle framstå som «Komiske Ali», viste Anders (Bardal) at det vi har sagt hele tida ikke bare var prat.
 
Og:
 
- Vi har et sterkt lag både på gutte- og jentesiden, som kommer til å gi oss mye gode opplevelser. Men det har vært en krevende og spennende helg for oss.
 
For ordens skyld: «Komiske Ali» var mannen som var informasjonsminister under Saddam Husseins Irak-regime. Han påsto helt til det siste at nasjonen hadde full kontroll på invasjonsstyrken ...
 
Ny sjanse i Tsjekkia
Østerrike er fortsatt verdens beste hoppnasjon. Norge med sportssjef Bråthen i spissen, har et uttalt mål om å ta dem igjen.
 
Første sjanse er i tsjekkiske Harrachov førstkommende helg.
 
Sesongens desiderte høydepunkt er skiflygings-VM i Vikersund.

TØFF JOBB: Sportssjef Clas Brede Bråthen har en tøff jobb med å bringe norske hoppere til verdenstoppen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX POOL
TØFF JOBB: Sportssjef Clas Brede Bråthen har en tøff jobb med å bringe norske hoppere til verdenstoppen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX POOL Vis mer