SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen fikk en personalsak kastet i fanget på siste dag av Raw Air.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen fikk en personalsak kastet i fanget på siste dag av Raw Air.  Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Hopp

Bråthen om Romørens promille: - Må få alle forhold på bordet

Vil avgjøre den tidligere storhopperens jobbskjebne. 

Det er uklart når hoppernes markedssjef, Bjørn Einar Romøren (35), får avklart sin jobbskjebne etter at han blåste rødt på vei til Vikersundbakken søndag. Sportssjef Clas Brede Bråthen opplyser at promillekjøringen er en personalsak.

- Bjørn Einar brøt de etiske retningslinjene i Norges Skiforbund. Graden av grovhet må vi også vurdere opp mot hva slags dom han får juridisk sett, sier Bråthen til Dagbladet.

- Vi må forholde oss til rettsvesenet. Hvis rettsvesenet mener det er et forenklet forelegg, så er det annerledes enn hvis han blir fratatt førerkortet over en periode. Vi må se straffeutmålingen for å få et bedre bilde av hva som skjedde.

«Feiret moderat»

Romøren innrømmer at han «feiret moderat» lørdag kveld, i forbindelse med Raw Air-konkurransen som pågikk i forrige uke.

- Flaut, sier den tidligere storhopperen om det som skal ha vært en promille på 0,6. Grensen for hva du kan kjøre med er 0,2.

KJØRTE MED PROMILLE:  Bjørn Einar Romøren, markedssjef for hopperne. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
KJØRTE MED PROMILLE:  Bjørn Einar Romøren, markedssjef for hopperne. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

- Basert på den informasjonen vi har, er den historien Bjørn Einar forteller hundre prosent riktig, sier Bråthen. Han vil være helt sentral når Romørens jobbskjebne blir avgjort.

- Når skjer det?

- Kanskje i slutten av uka. Vi må få alle forhold på bordet.

Romøren ble stoppet da han kjørte en bil med skiforbundets logo. Han skal ha blitt tatt kraftig på senga av at han fortsatt hadde promille i blodet lenge etter at festlighetene angivelig var over.

- Hadde jeg trodd det var et problem, så ville jeg selvfølgelig aldri satt meg bak rattet, sa han til NTB søndag. Det var Drammens Tidende som først omtalte saken, basert på blant annet en vitneobservasjon.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Romøren.

Kvestet

Romørens promille kommer på toppen av noen beryktede historier innenfor hoppsporten opp gjennom åra. I 1989 ble sportssjef Bråthen selv kvestet da han og lagkompis Jon Inge Kjørum satte seg med promille i bilen under en treningsleir.

I 2005 havnet Lars Bystøl i havnebassenget utenfor Aker Brygge etter en slåsskamp i alkoholpåvirket tilstand. Bråthen avviser at hoppsporten har et generelt problem med alkohol, og påpeker at det blir totalt ubalansert å samle opp historier over nesten 30 år.

- Når man samler opp episoder over en 30-årsperiode, så blir det mer enn vi ønsker å forholde oss til, men det må vi, påpeker Bråthen.

Han fortsetter:

- Vi er en idrett som ikke på noen måte består av perfekte mennesker. Det tror jeg at vi med sikkerhet heller aldri kommer til å bli. Men vi prøver å bli bedre. Samtidig har vi vært flinke til å gi folk en ny mulighet. Det førte til at mitt eget liv ble bra og at Bystøl ble olympisk mester. Jeg håper at Bjørn Einar kan fortsette den flotte utviklingen sin som markedssjef for hopperne.

- Lei oss

Bråthen fortsetter:

- Vi er som resten av verden, vi kan gjøre feil. Vi prøver å skape engasjement rundt både utøverne og sporten. Og vi er lei oss hver gang vi skuffer det norske folk. Det gjelder både denne episoden og manglende prestasjoner i hoppbakken.

Romørens promillekjøring kom i enden av det som blir sett på som en vellykket Raw Air-konkurranse i Norge. Lørdag ble det satt to verdensrekorder, sist ved østerrikeren Stefan Kraft, som har den gjeldende rekorden på 253,5 meter.