Bråthen tar fire nye år som hoppsjef

Forlenger.

FIRE ÅR: Sportssjef for skihopperne, Clas Brede Bråthen, tar fire nye år i jobben.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIRE ÅR: Sportssjef for skihopperne, Clas Brede Bråthen, tar fire nye år i jobben. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Clas Brede Bråthen (45) har vært sportssjef i hopp siden 2004. Tidligere i uken skrev den tidligere hopperen under ny fireårskontrakt med Norges Skiforbund.

- Jeg føler at prosjektet ikke er ferdig ennå. Det som jeg startet med. Planene er mange, og jeg tenker på å få gjennomført «det og det og det» i de neste årene, sier eikværingen til Drammens Tidende.

- Jeg startet med et prosjekt i 2004 som het «Vi skal være verdens viktigste hoppnasjon». Det er et såpass stort og hårete mål at vi hele tiden vil ha noe å strekke oss etter, sier sportssjefen.

Under Bråthens ledelse er det blitt OL-gull, VM-gull, seier i hoppuken og verdenscupen sammenlagt. I tillegg har Norge verdensrekorden på 246,5 meter (Johan Remen Evensen).

Lett å angripe Noen nedturer har det også vært. Allerede i 2005 ble det støy rundt Bråthen, som ble anklaget for å være en del av en såkalt partykultur på landslaget.

- Mye av det var ubehagelig, og det var vel lett å angripe en sånn fyr som meg som har gått på trynet i livet før, sier Bråthen til DT. Han tenker på episoden i 1989 der han og landslagskollega Jon Inge Kjørum kjørte ut og krasjet i fylla.

Tidligere i høst ble det også kjent at landslagstrener Alexander Stöckl fortsetter i fire år. Sammen med Bråthen skal østerrikeren styre norsk hoppsport fram mot OL i 2018.

(NTB)