Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth: - Jeg står for det jeg har gjort

Rune Bratseth mener han ikke kunne gjort noe annerledes.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rune Bratseth innrømmer at det har vært tøffe dager i det siste. I kaoset rundt Ola By Rise er han en av dem som har visst at hovedtreneren ikke kom til å få fornyet tillit neste sesong.

Problemet var at oppgjøret ikke kunne utsettes lenger. Fordi Ola selv krevde en avklaring etter alle avisskriveriene de siste dagene.

Hektisk møtevirksomhet

Fra klokka 11 i formiddag har ledelsen i Rosenborg sittet i møter. Sammen med Ola By har de forsøkt å finne en løsning. I tillegg har By Rise og Bratseth hatt møter med spillerne, og Nils Arne Eggen, Per Joar Hansen, og Nils Skutle har sittet i egne møter.

Midt i forvirringen ble restitusjonsøkta spillerne skulle hatt etter PSV-kampen først utsatt. Så amputert. For det var bare en del av spillerne som gikk ut på gresset.

Resten satt fortsatt og snakket med Ola By Rise. Og om hva de skulle gjøre resten av sesongen. Og neste.

Håpet på tid

For det er signalene fra spillergruppa, og de manglende prestasjonene som følge av det, som overbeviste Bratseth at Ola By Rise ikke var rett mann for RBK.

- Både vi og spillerne håpet at denne sesongen hadde gått ut. Med Ola, sier Bratseth til Dagbladet.no.

- Men jeg har altså sittet med mer informasjon enn det jeg kunne si, og da ble det som det ble. Manglende støtte fra meg.

- Og jeg står for måten jeg har gjort dette på. Heller det enn å stå på fjernsyn og ljuge, sier han.

Både Rune Bratseth og Ola By Rise er klare på at de fortsatt er gode venner. Skillet mellom privat og profesjon er absolutt. Det må det nesten være, all den tid de to er gamle lag- og romkamerater.

- Jeg må berømme Ola for at han har klart å se på klubbens beste, sier Bratseth.

- Her omhandler det mer enn en trener i Rosenborg. Her omhandler det en kamerat, sier Bratseth, og innrømmer overfor Dagbladet.no at han ikke har hatt det lett.

For han har også fått medfart etter tillitskrisen som kulminerte med at Ola By Rise i dag fikk sparken som RBK-trener. Om enn fra og med neste sesong.

- Jeg har ikke tenkt tanken på at jeg skulle ende opp som den store stygge ulven. Jeg kunne ikke gjort det annerledes. Jeg får meg ikke til å stå og ljuge og si at Ola har full tillit når jeg vet at han ikke har det, sier Bratseth.

Jobben starter nå

Per Joar Hansen og Rune Skarsfjord fortsetter i Rosenborg også når Ola By Rise er borte. Men om Hansen overtar treneransvaret neste år, vil ikke Bratseth bekrefte.

- Jeg kan ikke ha noen kommentar om det allerede nå, sier han til Dagbladet.no.

Det han avviser totalt er at Nils Arne Eggen noen gang er spurt om han kan ta jobben. Han er ikke spurt om noen ting. Bortsett fra at han fortsatt skal bidra.

- Men om han tar noen treninger de neste ukene vet jeg ikke. Det må du spørre Ola om, sier Bratseth.

Sportsdirektøren har likevel gjort seg noen tanker rundt trenerspørsmålet neste år. Men han vil ikke si noe om det. For dagen i dag var ikke planlagt. Og konklusjonen ble tatt i de mange møtene.

- Prosessen med trener neste år starter nå. Informasjonen jeg har hatt den siste tida har gjort at tankene har gått. Men jeg vil ikke kommentere det noe her og nå, sier Bratseth til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media