Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth ber RBK la Hamrén gå

Og vil ikke ha tilbake Sollied eller Hareide.

TROR HAMRÉN ER TAPT: Rune Bratseth (t.h.) mener Rosenborg bør la Erik Hamrén få bli svensk landslagssjef. Nils Arne Eggen er ikke like bestemt, men også han tror det blir vanskelig for RBK å beholde årets gulltrener. Her er de to på treningsfeltet under Hamréns første RBK-trening i mai i fjor.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TROR HAMRÉN ER TAPT: Rune Bratseth (t.h.) mener Rosenborg bør la Erik Hamrén få bli svensk landslagssjef. Nils Arne Eggen er ikke like bestemt, men også han tror det blir vanskelig for RBK å beholde årets gulltrener. Her er de to på treningsfeltet under Hamréns første RBK-trening i mai i fjor.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Tidligere Rosenborg-direktør Rune Bratseth tror Rosenborg gjør klokest i å la Erik Hamrén bli svensk landslagssjef, og tyr til et tysk ordtak:

- Reisende skal man ikke holde igjen, proklamerer den mangeårige Tysklands-proffen overfor Adressa.no.

Og forklarer på godt trøndersk hva han egentlig mener.

- Dersom noen oppe i hodet sitt vil videre og har flyttet, er det vanskelig å gjøre noe med det. Da er det kanskje best å bli enige.

Vil ha ny trener
Bratseth var direktør da Åge Hareide forlot Lerkendal til fordel for Ullevaal stadion, og omtalte den gangen Hareide som «uspiselig» for Rosenborg.

Nå mener Bratseth at Rosenborg bør se etter trenere som ikke har vært i klubben før, selv om tidligere suksesser som Trond Sollied og Åge Hareide begge kan være aktuelle.

Og tyr til enda et tysk visdomsord:

- Du skal ikke hoppe to ganger i samme elva.

Eggen: - Ikke lett
Nils Arne Eggen tror ikke det blir lett å beholde Erik Hamrén.

— Men RBK gjør alt de kan, sier trenerlegenden til Dagbladet.

Han ønsker ikke å offentliggjøre hvem hans favoritt som mulig arvtaker er.

— Jeg har mine meninger, og dem skal sportslig ledelse få om de spør, sier Eggen.

Eggen mener Hamréns flørt med det svenske fotballforbundet ikke er så lik Åge Hareides med NFF som mange vil ha det til.

- Da kom det veldig overraskende på alle. Erik har spilt med åpne kort. Og det har svenskene også gjort, men ingenting er avklart ennå, sier Eggen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media