Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bratseth frykter rike gamlinger

Direktør Rune Bratseth er bekymret for at framtidas Rosenborg-stall skal bestå av old boys-spillere med feite lønningsposer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totto Dahlum (30) og andre RBK-veteraner skal få merke at direktøren er blitt gjerrigere med langtidskontraktene. Trøndernes første-ellever har høy gjennomsnittsalder. Halve laget er over 30 år. Det kan bety trøbbel om noen sesonger.

- Det er ikke noe problem ennå. Men hvis vi gir etter for presset utenfra og gir langtidskontrakter til alle som ønsker det, kan vi om noen år sitte igjen med et helt lag 35-åringer med høye lønninger, sier Bratseth til Dagbladet.

De pågående kontraktsforhandlingene med Totto Dahlum har gjort problemstillingen aktuell igjen.

- Må sette grense

Dahlums kontrakt med RBK går ut etter denne sesongen, og Bratseth har tilbudt sørlendingen en avtale for tre nye år. Men Totto mener avtalen ikke er god nok, og venter på et bedre tilbud fra RBK.

Kanskje venter han forgjeves.

- Vi må sette en grense for hvor mange kostbare langtidskontrakter vi kan inngå med godt voksne spillere, sier Bratseth.

  • Erik Hoftun (30) og Roar Strand (29) skrev i fjor høst under kontrakter som binder dem til Rosenborg i fem og seks år. De blir sannsynligvis de siste av dagens etablerte RBK-stjerner som blir tilbudt så langsiktige avtaler.

- Vi kan ikke gi langtidskontrakter til alle som er i stallen. De fleste av dem er i sin beste alder nå. Når de passerer 30, minker sjansen for å få solgt dem utenlands. Vi risikerer å bli sittende igjen med for mange 35-åringer, sier Bratseth.

Blant annet fordi det er ungdommen som forsvinner fra Lerkendal. Som for eksempel Vegard Heggem og Steffen Iversen.

Trenger talenter

Og Rosenborg sliter med å finne unge talenter som kan utfordre dagens veteraner.

- Vi har flere unge, gode spillere i stallen, men de er ikke gode nok . Skal vi kjøpe nye, må det være folk som kan gå rett inn på laget. Da snakker vi om spillere som Eirik Bakke og Arild Berg - og slike talenter finnes det ikke så mange av i Norge, sier Rune Bratseth.

  • Mini Jakobsen (33), Bent Skammelsrud (32), Erik Hoftun og Roar Strand har kontrakter med RBK fram til de er 34 år.