Bratseth «henter» Ørjan i dag

I formiddag reiser Rune Bratseth til Bodø. I ettermiddag vil han sannsynligvis ha kjøpt Ørjan Berg fri fra den tvangstilværelsen Glimt-spilleren opplever i hjembyen.

I går ettermiddag, etter at han røpet Bodø-turen, hadde Rune Bratseth korte og intense krok-samtaler med Nils Arne Eggen. I korte trekk handlet det om at denne saken må og skal løses til Rosenborgs og Ørjan Bergs beste. # - Vi vet av egen erfaring at det sjelden er noen god løsning for en klubb når spilleren vil vekk, sier Rune Bratseth til Dagbladet. - Men i dette tilfellet er det heller ingen god løsning at Glimt føler seg presset. Og det gjør de - jeg skjønner det.

- Jeg reiser oppover for å prøve å komme til enighet med klubben.

Streiken førte fram

Rosenborg har tilbudt 6,5 millioner kroner for Ørjan Berg. Da det ikke var nok, tok spilleren sjøl affære. Og nektet å reise med Glimt på treningsleir til Frankrike.

Ørjan Berg er så fast bestemt på at Rosenborg er klubben at han rett og slett streiket.

- Ørjans reaksjon kom overraskende på alle, sier Bratseth. - Den holdningen han viser nå, kom veldig seint. Og vi i Rosenborg har ikke påvirket Ørjan på noen som helst måte. Sjøl om det er mange som tror det.

Blant fotballfolket i Bodø har det gått rykter om at Ørjan Berg er tilbudt en kjempekontrakt med Rosenborg. Det er derfor han vil tilbake til Trondheim.

- Feil, sier Bratseth. - Vi har ikke tilbudt Ørjan noe som helst. Og derfor foreligger det heller ikke noe kontraktsforslag. Da Glimt sa nei, aksepterte vi det.

Men Ørjan Berg aksepterte det ikke, og derfor får Rosenborg det som de vil.

- Det er Ørjans utspill som gjør at jeg drar til Bodø, sier Bratseth.

- Med mer penger å tilby Glimt?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Øker tilbudet

Men Rune Bratseth har mer penger i kofferten. Han er nemlig ikke dum - bare profesjonell. Og derfor finner han fram til, sammen med Glimt-ledelsen, den overgangssummen begge parter kan leve med. Og så spiller Ørjan Berg mot Stabæk på lørdag.

- Jeg reiser for å finne ut hva som skal til, sier Bratseth.

Akkurat som om han ikke vet det:

Mer penger!