Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Bratseth i glasshus

Brann-investor Idar Vollvik mener at RBK-direktør Rune Bratseth kaster stein i glasshus når han advarer mot dyre spillerkjøp.

I helga ble landslagskaptein Martin Andresen solgt til Brann. Prisen ble antydet til å være nærmere 15 millioner kroner inkludert en bonuspakke dersom Brann gjør det «bra» de neste tre åra. Sportsdirektør Rune Bratseth ønsket seg også Stabæk-spilleren, men hoppet av da varen ble for dyr. I Bergens Tidende beskyldte han Brann for å «være med på å presse overgangssummene i Norge kraftig opp».

-  Jeg tar ikke dette så alvorlig. Hva angår spillerkjøp og salg, føler jeg at RBK sitter i et kraftig glasshus, sier Idar Vollvik til Dagbladet.

Gründeren av mobilselskapet Chess har i løpet av de to siste åra brukt millioner på å hente og delvis lønne Brann-stjernene Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes.

Brenner ikke penga

-  Når vi snakker om fotball i klasse Champions League og UEFA-cup, så har det blitt et pengesirkus. Drømmer vi om å spille mot de beste lagene, vet vi hva som kreves. Da kan vi ikke være strutser, og ikke bruke penger, mener trønderen Vollvik.

Bratseth mener at utsagnet hans i Bergens Tidende er lite å hisse seg opp over:

-  Det var ikke ment som kritikk. Det er bare en konstatering av fakta. Vi kjenner mekanismene, sier Bratseth.

Han tror for eksempel ikke det blir noe enklere for Viking å kjøpe Christian Grindheim fra Haugesund etter mangemillion-handelen i Bergen.

-  Viking vil ha Grindheim, men Haugesund ser nok hva som skjer i Bergen. Sjøl stoppet vi opp på et langt lavere nivå enn 15 millioner kroner for Andresen, sier Bratseth.

Samtidig forstår han godt klubber som lar eksterne investorer betale spillere for seg:

-  Men dyre spillerkjøp er ingen garanti for suksess, skal vi tro Bratseth:

-  Penger er viktig, men ikke nok for å komme opp på CL-nivå, sier han.

-  Nei fra Brann

Ifølge Bergensavisen har Brann i løpet av de to siste sesongene brukt 23,6 millioner kroner på nye spillere.

Ifølge Aftenposten har Rosenborg på sin side brukt cirka 20, 5 millioner kroner de to siste sesongene. I tillegg kommer 10-millionersmannen Alexander Ødegaard fra Sogndal.

Vollvik mener Brann-ledelsen har vist at de ikke slenger investorpengene ut av vinduet.

-  Jeg har vært med og stilt penger til disposisjon tidligere. Men da har Brann-lederne sagt nei fordi spilleren ble for dyr, forteller han.

Lavere pris

Daglig leder Bjørn Dahl i Brann forteller at trønderne gjerne må plukke opp telefonen hvis de har noe usagt.

-  Da Alexander Ødegaard gikk til Rosenborg, ønsket vi ham lykke til. Det kan også Rosenborg gjøre når det gjelder Martin Andresen. Hvis det er noen som har økonomiske muskler, så er det Rosenborg. Men vi har et godt forhold til dem, og de skal få lov å mene hva de vil, sier Dahl til Dagbladet.

PENGESIRKUS: Martin Andresens overgang til Brann har satt i gang en debatt omengebruken i norsk fotball.
IKKE PROVOSERT: Rune Bratseth.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media